donderdag, september 30, 2004

Citaat van de week

Natuurlijk schiep God eerst de man en toen
pas de vrouw.
Ze wilde eerst nog wat oefenen.

zaterdag, september 18, 2004

Overloon dan?

Zondag gingen we dan naar Schimmert om de watertoren te beklimmen. 11 en 12 september was immers het jaarlijkse Nationale Monumentenweekend, waar Schimmert ook aan mee deed. Zie de mooie folder, elders op deze site.
Helaas was de toren niet open, zoals eveneens in die folder was te lezen. Je moest alleen even de rest etc.
Maar zoals een vliegende kraai altijd wát heeft was die dag wel de 18e eeuwse Bockenhof te bezichtigen. De daar ingericht tentoonstelling '60 jaar bevrijdig van Zuid-Limburg', de aangeboden eigen spullen plus de legervoertuigen van de Old Hickory, de divisie die destijds een deel van de Westelijke Mijnstreek heeft bevrijd, was een goede compensatie voor het missen van 156 trappen.
Alleen had Hub het nóg mooier gevonden als er ook tanks, en zeker de grote Shermans, waren geweest.
Daarom wil ik hem, en andere geïnteresseerden, aanbieden een bezoek te brengen aan het oorlogsmuseum te Overloon. Om een kaartje te bemachtigen hoef je maar één vraag te beantwoorden:
In welke maand van welk jaar werd de Westelijke Mijnstreek bevrijd?
Het antwoord ligt ergens tussen mei 1940 en mei 1945

donderdag, september 09, 2004

Geweldig idee

En dat is 't. Nadat we al zo vaak de reus hebben gezien (en erover hebben gepraat) moeten we deze uitdaging aangaan. Hoezo uitdaging? Is toch voor een zieke kip zeker?
En probleemgevallen zullen zich zeker vermaken op de hoek van de straat waar een heerlijke Grimberegen wordt geschonken. Maar wel effe wachten tot de onderzoeksploeg terug is.
Overigens zijn er komend weekend nog meer activiteiten in het kader van Monumentenweekend. Dus gaarne opgave van aankomst, zodat we het optimaal kunnen plannen.

En dan een negatief bericht. ODS belde met de vraag of de opgaven voor de fietstocht op 25 september a.s. allemaal huisgenoten waren. Nou ja, oude huisgenoten dan.
Oh, dus geen kleinkinderen, want dan werd het teveel.
"Die zul je dan ergens moeten stallen", zei het lieve meisje.
"Doen we", hebben we geantwoord, "en onszelf daar dan ook."
Einde oefening dus.
Misschien niet zo'n ramp: kunnen we ons helemaal op 't Archeon concentreren.