maandag, juli 31, 2006

The Flies

Wat kun je je nog herinneren van Gouvy? Juist, vliegen, les mouches. Wie The Birds heeft gezien heeft nu ook The Flies gezien en is er beslist rijker van geworden. Maar je had er ook rijker door kunnen worden.
Want Ine, als altijd snel wanneer er een reactie wordt gevraagd (en dit keer zelfs de enige) heeft die gegeven. Daarin bedankte ze voor veel goeds en moois, maar vergat aan het einde niet te vermelden dat de vliegen voor haar een negatieve invloed hadden gehad op haar verblijf in Sol Battire (weet iemand overigens waar dat vandaan komt?)
En dus ontvingen we van Euro Relais, de instantie waarbij de diverse verhuurders zijn aangesloten, een brief waarin wordt gesteld dat we helaas te laat zijn voor een andere locatie dan wel een vergoeding. Hadden we ons binnen 24 uur gemeld dan hadden ze een ander verblijf gezocht dan wel ons een financiele tegemoetkoming geboden. E.e.a. schijnt in de bevestigingsbrief (art 9) te hebben gestaan. Verder zijn ze dankbaar voor de reactie en gaan ze contact opnemen met de verhuurder etc. Al met al een, weliswaar gratis, maar toch sympathiek gebaar achteraf.
Ter leringe ende vermaeck dus. Zo zijn wij rijker vän en zij -bijna- rijker dóór de vliegen geworden.
Andere reacties zien we alsnog gaarne tegemoet. Hoe dan ook zal ik t.z.t. een samenvatting van Lieskes verslag geven, zodra dit wordt vrij gegeven.

zondag, juli 30, 2006

Aachen -> Water -> Wat kost water?

Voor de mensen die nog leven met het het idee dat water een kwartje per kuub kost:

' Gezien over het laatste decennium is de gemiddelde nominale afnemersprijs inclusief Belasting op Leidingwater en BTW gestegen van € 1,09/m3 in 1995 naar € 1,52/m3 in 2005 (+39%). De stijging is vrijwel geheel terug te voeren naar inflatie en toegenomen belastingen. Na aftrek van inflatiecorrectie en belastingen blijkt dat de huidige prijs ongeveer hetzelfde is als tien jaar terug (€ 0,81 resp. € 0,82).'