dinsdag, april 24, 2007

Gewoon roergangers of gewoon toeval?

Zijn we nu mensen met vooruitziende blik, roergangers misschien, of voelen we gewoon aan wat er speelt in de onmetelijke kosmos?
Zo hadden we het afgelopen weekend een minutieuze discussie over het voordeel van ongelijke vingerlengtes en vooral van een duim. Zeker, het was een weekend met jarigen, met trouwlustigen en dat prikkelt de zinnen en de fantasie. Maar toch.
En John logeerde in zijn camper, was dus niet altijd aanspreekbaar zodat het gesprek misschien nog net iets aan diepte miste. Maar toch.
Enkele dagen later zie ik dan in mijn lijfblad een opwindend artikel onder de kop: "Mieren met duimen zijn handige dieren."
En jawel, electronenmicrosopisch onderzoek heeft uitgewezen dat mieren 'handige dieren zijn omdat ze een opponeerbare duim aan hun voorpoten hebben. En dus, net als de mens, de aap, de koalabeer en de krab, nauwkeurig kunnen manipuleren. Voor het verslepen van voorwerpen zoals larven en voedsel gebruiken ze dan ook niet hun kaken, zoals tot nu altijd gedacht, maar gewoon hun gespecialiseerde voorpoten."
Kijk, kijk. Als wij voorheen die discussie nu eens niet hadden gehad?

Geen opmerkingen: