dinsdag, augustus 28, 2007

Nieuw familielid???

Hallo lieve familieleden,


Mag ik me even voorstellen…………. Ik heet FAYA…………. en ik ben het nieuwe gezinslid van het woonhuis in de Clarastraat 24 in Kerkrade.

Ik mocht gisteren, als verrassing voor Bea en uitgezocht door Nikki en Sanne, komen wonen hier!

Ik ben een kruising tussen een zwarte labrador en een Duitse staander ……en ben dus bruin geworden met een wit puntje aan mijn staartje en een paar witte teentjes!

Ik hoop dat ik het hier naar mijn zin heb en veel plezier mag beleven aan mijn huisgenoten.

En ik zal mijn baasjes vragen of ze (over)morgen al mijn foto's op de site plaatsen!!


Groetjes Faya

zaterdag, augustus 18, 2007

Het kan dus allemaal


Kijk, hoe bij oma, met haar groene vingers,

kleine bloemetjes van haar, met daarnaast

een boom van een bonsai van Hub,

dankzij haar zorg, groene vingers en veel
groeistoffen,

in no time

kunnen uitgroeien tot


reuzen van dingen waarbij Hub's bonzai,

toch al klein,

nu een minimaal miezerig

bonzai-tje is geworden.

Zelfs de vaas is meegegroeid.

Of lijkt alles maar zo?

vrijdag, augustus 17, 2007

zaterdag, augustus 11, 2007

Brugge revisited

Weet U ook alles over de nieuwe captain, Maximiliaan I en the fools of Bruges?
Captain%20Ine%201-07.doc

Een geval van...

Spionage? En nog wel in de eigen familie? Wie kan hier opheldering verschaffen?

A%20spy.mht
A%20spy.doc

donderdag, augustus 09, 2007

Brugge in het kort

De naam Brugge is afkomstig van het Noorse woord 'bryggja' dat landingsplaats betekent. Brugge lag vroeger namelijk aan de zee en is dan ook door de Noormannen bezocht. Van plunderingen is evenwel niets bekend, waarschijnlijk door de aanwezigheid van een sterk fort, het tegenwoordige de Burg, dat de graven van Vaanderen hadden laten bouwen.
In de 14e eeuw had Brugge, mede door zijn gunstige ligging, zich kunnen ontwikkelen tot een van de meest belangrijke handelssteden van Noord-West Europa. Met de lakenindustrie als belangrijkste basis werd hier de eerste beurs opgericht door de familie Van der Beurse, die er de naam aan gaf.
De 15e eeuw was ongetwijfeld de gouden eeuw voor Brugge, maar in de latere eeuwen trad langzaam maar zeker een onomkeerbaar verval in als gevolg van de verzanding van het Zwin en nam Antwerpen de belangrijke rol van Brugge over.
Ook de oprichting van een zelfstandige Belgische staat in 1830 vermocht het tij niet te keren en tegen het einde van de 19e eeuw was Brugge vervallen tot de status van een arm en economisch onbelangrijk stadje, waar zelfs de Industriƫle Revolutie aan was voorbij gegaan.
Maar dankzij het boek 'Brugge, de Dode', van Georges Rodenbach, kwam er verandering in de situatie. Rodenbach typeerde Brugge hierin als een slapende, maar mysterieuze stad, waar veel van het oude bewaard was gebleven. En met de opkomst van de interesse voor oude cultuur was Brugge met zijn uitzonderlijke culturele en architectorale schatten een Fundgrube.
Ook de oude, nauwe, intieme straatjes werden herontdekt waardoor Brugge in de 20e eeuw kon uitgroeien tot een belangrijk toeristisch centrum. Niet in het minst doordat de Unecsco inmiddels de hele historische binnenstad op de lijst van Werelderfgoederen heeft geplaatst.

Inderdaad, lopend door Brugge kwamen we niet aan op de plaats waar we naar toe wilden omdat er onderweg telkens te veel viel te ontdekken.
Dus willen we graag nog eens als sponsor optreden voor een weekendje Brugge.