zondag, oktober 28, 2007

Tuindag 2007

De door Jos uitgeroepen Tuindag, dinsdag 23 oktober 2007, werd druk bezocht. Reeds de avond ervoor kwamen gasten binnen en bestudeerden onder meer het uitstekend uitgewerkte programma, dat daags erna door Bea, Ellen, Lieske, Nicky, Sanne, Hub, Jos en Mitchel perfect, en dus tot volle tevredenheid, werd uitgevoerd.
Na een stevig ontbijt werden eerst oude kasten verzaagd en verstookt. Hoort dat bij een tuindag? Ja, want we hadden het houtwerk nogal storend op de paden neergelegd, dus je moest wel, wilde je n0g aan de tuin toekomen.
Kennelijk aangetrokken door deze rooksignalen kwam de stam uit Kerkrade snel te hulp; de eerste sporen van enig leven buiten het stamgebied van de Vuurstokers zijn voor de goede spoorzoeker reeds zichtbaar.

Hierna was het bladruimen, paden ontkruiden, met zowel middelen die de Ouden al gebruikten alsook de meest moderne, die een geraffineerde techniek vereisten en dus alleen aan de technisch bekwame leden van deze stammen werd toevertrouwd.

Vele andere werkzaamheden zouden in beeld gebracht hebben kunnen worden ware het niet dat geen van de drie aanwezige camera's tot enige activiteit in staat bleek. Een typisch Magiƫrprobleem? Het is immers bij leden van deze stam niet ongebruikelijk dat juist bij het uitbreken van de oorlog de pijlen zoek zijn.

Bij de evaluatie is hier e.e.a. over gezegd, maar het drankje en de soep van Bea smoorden alle negatieve commentaren in de kiem.
Maar, het belangrijkste, alle doelstelling werden royaal gehaald, ook al heeft de pers er geen levendig verslag van kunnen maken.
Volgend jaar hopen we onze trouwe lezers ook deze service te kunnen bieden. En voorlopig zijn twee geliefden uiterst tevreden met hun eigen natuur. (Of wat daarvan over is.)














Geen opmerkingen: