zondag, juli 31, 2011

Blauw is wauw


Je werk doen is één ding, de speciale trucjes en handigheden leren is iets voor de orderpicker met ervaring. Het opvallendste wat ik leerde, is dat er speciale containers zijn met blauwe wieltjes. De eerste keer dat ik erover hoorde was bij het inwerken; de blauwe wieltjes waren gemaakt voor containers die naar twee winkels in Duitsland moesten gaan, want in die winkels waren de vloeren van marmer dus de normale wieltjes zouden die prachtige overdreven vloer kapot maken.

2 op de 300 winkels, hoe groot was de kans dat ik voor die winkel moest orderpicken? Het was volgens mijn de derde dag toen ik een gloednieuwe container zag staan. Hij moest zo nieuw geweest zijn, omdat hij niet rammelde, geen geluid maakte en heel makkelijk voortbewoog. Toen ik pronkte bij een oudere medewerker met mijn soepele container zei hij, “ja, dat heb je met die blauwe wieltjes”. Ik keek op mijn lijst en ik zag dat ik niet voor een Duitse Intertoys pickte. Ik besefte me als deze container eigenlijk voor die marmeren vloeren bedoeld was, iemand die deze container nodig had nu met een verrotte kar het spoedig Duitse speelgoed verzamelde en dat diezelfde kar de vloer in Duitsland zou verpesten.

Ik wilde niet meteen naar de chef gaan om dit misverstand te openbaren, dus moest ik er op een andere manier achter komen hoe het nu zat met die blauwe wieltjes. Wat nou bleek was dat er niet maar een aantal blauwe wieltjes al gereserveerd waren voor die 2 winkels, maar wel dat die winkels ze perse nodig hadden. Dus waren de blauwe wieltjes ook voor andere winkels beschikbaar, er zijn er namelijk genoeg.

Nu ik dat wist, ging er nieuwe wereld voor me open. De wereld waarin ik de blauwe wieltjes opzocht en zo vertelde de man mij die de containers aanvoerde, die blijkbaar zag dat ik de blauwe wieltjes zocht, dat deze containers allemaal van het bouwjaar 2006 of later waren. Zo hoefde ik niet meer de wieltjes te inspecteren, maar kon ik het nu ook van het hout, waarop het bouwjaar stond, aflezen en afleiden. Begon het werk al saai te worden, kreeg ik er gelukkig weer een nieuwe uitdaging bij; gebruik zo vaak mogelijk blauwe wieltjes! Als het nog niet leuk genoeg is, moet je het zelf leuk maken.

5 opmerkingen:

H. Jeusson zei

Een nieuwe ervaring

J.W. zei

Nu nog niemand het heeft gezegd: "Ik besefte me" is een contaminatie dacht ik, een verkeerd gebruik van het wederkerend voornaamwoord. Het is: "beseffen" of "zich realiseren". Beseffen is geen wederkerend werkwoord zoals b.v. zich wassen, zich vergissen, e.d.
Maar verder een mooi verhaal over een ware ontdekkingstocht. Misschien iets voor John: "Kuifje en het mysterie van de blauwe wieltjes."

doortrapper zei

Bij de aankoop van de winkels had er waarschijnlijk niemand over nagedacht dat dit nog zo'n consequenties zou hebben voor het magazijn, grappig.

ellen coumans zei

jaja, blauw is ook de kleur van de politie en was de kleur van de postbank..nu ze oranje zijn geworden, is de bank ook half zo goed niet meer, dus..houd ze in ere, de 'blauwen'

Lieske zei

heb je al zoveel denkwerk over de wieltjes, komt opa ook nog met contaminatie... maarja, weer wat geleerd!