woensdag, september 28, 2011

Amusant citaat


Wie iets moois gezegd heeft moet mooi geciteerd worden. Zodat er later mooie bordjes van gemaakt kunnen worden. Die bordjes kunnen weer terecht komen op bijzondere plekken zoals boekenkasten van intellectuelen. Op die manier kun je beroemd worden door alleen maar iets op te schrijven dat aanspraak heeft. Wees dus slim en schrijf al je wijze uitspraken op. Wie weet word jouw uitspraak wel beroemd.

Dit bordje kwam ik tegen en het sprak mij aan. Behalve dat de tekst leuk is, zit er ook een wijze les in verborgen over hoe de mens denkt over zichzelf ten opzichte van anderen. Helaas stond er op dit bordje niet bij wie deze grappige doch wijze uitspraak deed. Het lijkt mij echt een uitspraak voor een directeur die denkt dat hij zelf perfect is, maar zich ergert aan zijn onwetende werknemers.

Voor wie niet zelf in staat is om mooi te spreken kan natuurlijk wel zelf zulke bordjes gaan aanschaffen. Net als sommige mensen wel graag voetbal kijken maar zelf geen bal fatsoenlijk kunnen raken. Daarnaast zullen er ook mensen zijn die beiden wel kunnen.

Oop, ongeacht dat ik van jouw aansprekende citaten een heel boek vol kan maken, vroeg ik me toch af of het misschien niet zou misstaan om als intellectueel zo’n bordje te bemachtigen en die in je boekenkast te plaatsen. Is dit niet iets voor jou?

4 opmerkingen:

H. Jeusson zei

Sommige mensen willen hun fouten niet toegeven.. Ik zou dat wel doen als ik ze had.

ellen coumans zei

grrr...reactie weg, niet leuk
grappig dat jij dit citaat wel gezien hebt en ik niet na al die jaren..
jet moet er oog voor hebben, dat merk ik al..
ik laat me zeker afleiden (als vrouw zijnde) door minder essentiƫle dingen..
even de dt-tjes controleren hub

doortrapper zei

Goeie tip voor oop om ook zo'n bordje te bemachtigen. Blijft natuurlijk de vraag bij wie je deze foto hebt genomen, bij Jones wellicht?

J.W. zei

Hub, jij schijnt dingen te zien, die anderen niet zien. Inderdaad zou dit bordje bij mij niet misstaan, kun jij me zeggen waar ik zoiets van nabij kan zien, aanraken en eventueel op de kop kan tikken?

En dan: beiden = beide, maar dat blijft tussen ons natuurlijk.