zaterdag, september 10, 2011

Chloorhond


Bommel nam het bord eerst te serieus en durfde geen duik te wagen. Wie weet werd hij dan wel weer meegenomen naar het asiel. Omdat hij zelf geen actie ondernam om in het water te gaan had hij een duwtje in de rug nodig, want alleen vandaag was het wél toegestaan om te duiken, al was het dan alleen voor honden.

Aangekomen bij het buitenzwembad in Geleen voelde Bommel zich al meteen thuis tussen alle andere drukke viervoeters. Wie denkt dat hij zijn hond perfect heeft afgericht, kan de bittere waarheid onder ogen gaan zien als zijn hond wordt afgeleid door zo’n 100 andere baasjes en hondenvrienden, uitgerust met brokjes en speeltjes. Ik dacht dat mijn hond elke keer als ik nonchalant floot naar mij toe zou sprinten met zijn trouwe oogjes naar mij kijkend, maar in de praktijk kwam het erop neer dat ik moest schreeuwen en fluiten, zonder dat Bommel ook maar iets daarvan hoorde. Oost-Indische doofheid is dus nu ook geconstateerd bij honden.

Uiteindelijk was Bommel toch al nat en dook hij voor elke bal(die Bommel daar zelf had toegeëigend) het water in en bracht deze wel trouw terug. De foto’s zijn niet scherp en omdat mijn mobiel een zeer vertragend fotomechanisme bevat, zijn de foto’s niet zo gelukt als ik hoopte. Het echte fototoestel was mee maar zat natuurlijk weer met een vol geheugen. Dus ook ons fototoestel moet eens even zijn hoofd leeg maken. Ik had Djoons dezelfde dag nog gefilmd maar was waarschijnlijk door mijn enthousiasme in de avond vergeten dat deze filmfunctie nog steeds op mijn mobiel zat..

4 opmerkingen:

H. Jeusson zei

Bommel wil zich alvast inschrijven voor volgend jaar.

ellen coumans zei

djoons deleten, dat lijkt me op dat moment toch een duidelijke actie. dat heet: prioriteiten stellen
jaja, het heeft der beums goed gedaan, zo een duikje

doortrapper zei

Leukste zin: honden kunnen ook oost-indisch doof zijn. Ik had dat idee al langer.

J.W. zei

Hub, ik ben even in de war. Wordt John gedelete? Je hebt toch zeker zijn markante plaatjes gesaved? En met een beetje fotoshoppen zie ik straks dan hoe hij een duik in de Geleense pool neemt?