maandag, april 01, 2013

Error experiment


Om de faculteit te steunen deed ik weer mee aan een experiment. Dit keer ging dat over medeleven en de fysiologische metingen daarbij. Alleen halverwege ging het mis.

Het scherm was zwart, ik wachtte geduldig op de verjaarde laptop. Een ouderwets windows pop-up bericht verscheen. Error: file x was missing. Maakte dit deel uit van het experiment? Wilde ze meten hoe ik nu fysiologisch zou reageren? Gisteren had ik nog een vragenlijst ingevuld hoe ik me voelde tijdens noodsituaties.

Bedraad en al klopte ik eerst zonder rechts te bewegen(dat zou ruis in de signalen veroorzaken) op de muur. Geen reactie. Bonken, roepen. Nog steeds niks. De kamer zal wel goed geluidsdicht zijn gemaakt. Ik pakte het meterkastje waar ik aan vast gesnoerd zat op en wilde de deur ernaast openen, maar de kamer bleek gewoon op slot te zitten.

Als een soort frankenstein liep ik voorzichtig verder door de gang. Ik hoorde een vrouwelijke stem, maar geen Engelse. Een andere deur ging open.
"O", haar blik schoot over de zuignapjes op mijn gezicht. “jij bent vast van dat andere experiment". Ze zei dat ze mijn experimentleidster zou gaan zoeken, en ik keerde terug naar mijn hok.

Uiteindelijk kwam de experimentleidster zich verontschuldigen. Ze zei dat ze er in het vervolg bij zou blijven. Ik was nu vrij om te gaan, ze kon de helft van de data nog gebruiken. Wel jammer dat het programma net bij de filmpjes vastliep, en niet bij de saaie foto’s die ik moest aanzien. Maar goed, alles voor de wetenschap. En ook een beetje voor het geld natuurlijk.

4 opmerkingen:

J.W. zei

Hub, welke schuilnaam heb je hier gebruikt bij die opwindende tekening?
Slechts het halve werk dus, maar toch vol uitbetaald? Goeie business. Allicht dat de begeleidster er in het vervolg bij wil blijven, bij jou tenminste.

ellen coumans zei

nieuwe handtekening, of..anoniem omdat je mee doet aan het experiment en dit zo blanco mogelijk moet gebeuren.wie weet wat op de filmpjes stond..dat is je misschien gelukkig gespaard gebleven, het ging tenslotte over emoties, had je misschien nu nog nachtmerries van, leve de error!

H. Jeusson zei

Is gewoon mijn handtekening toch?

J.W. zei

O.K., if you say so.