zaterdag, april 27, 2013

Megaschildpadden bij de buren


Wat zou je doen met een miljoen? Iedereen die een lot koopt voor de grote prijzen droomt ergens van. Een nieuw huis, dure sportauto’s of lange vakanties. Een Engels stel wint 45 miljoen pond en na het financieren van vrienden en familie ligt het bouwplan van hun “droomhuis” ter waarde van vijf miljoen pond al klaar.

Een garage voor de tien nieuwe auto’s met waterval, geluidsdichte bioscoop en een botanische tuin; er is veel mogelijk met vijf miljoen. Het hele huis bestaat uit vier vleugels, omringd door zonnepanelen. Naast de bijbehorende benzine slurpende auto’s, heeft de woning dus wel zijn ecologische waarde.

 De architect uit Londen is bijtijds en laat alles er modern en strak uitzien. Persoonlijk zou ik er graag een filmpje willen komen kijken of een nachtje blijven slapen, maar de buren zijn juist erg negatief over het ontwerp. Jaloezie of smaak? Ze vinden het nieuwe huis dat “Serenity” gaat heten, maar een hoopje uit de toon gevallen schildpadden. Ze vinden dat de toekomstige bewoners geluk hebben en smakeloos zijn. Voor veel buurtsereniteit zal het huis waarschijnlijk niet gaan zorgen.

Smaken verschillen, en opvallend is de woning zeker, maar de buren moeten misschien zelf eens uit hun jaloerse schild kruipen. Beter een goede buur dan een verre vriend. En ook al zouden ze niet bijtrekken, zou ik me daar niet teveel van aantrekken met een prachthuis en nog een slordige 40 miljoen pond in de pocket.











4 opmerkingen:

drtrppr zei

Het huis dat ze afbreken ziet er uit als een ziekenhuis, dus hoezo 'bad taste'.

ellen coumans zei

zozo, je hebt er onderzoek naar gedaan , doortrapper??
geinige huisies, jammer van de benzineslurpers en zo...

het blijft je bezig houden he hub??

staan it soort geintjes niet in de 7days??

bedankt voor het nieuwtje!

J.W. zei

Voor mij is het gewoon een droomhuis. Zeker voor één nacht, waarna ik het spoorslags ging verbouwen. Liet, althans.

H. Jeusson zei

Wat blijft mij bezighouden?