dinsdag, juli 16, 2013

Technisch gebrek aan de TU

Overal snel draadloos internet, een digitaal netwerk en gelegen in de innovatiefste stad van Nederland. De TU Eindhoven heeft het. Aan het vernieuwde MetaForum-gebouw dat nog geen jaar oud is, zou dus niets moeten ontbreken. Daarom verwacht je dat alle simpelheden van het dagelijks leven daar technisch ondersteund zouden worden en vlekkeloos zouden lopen. Zoals een printje maken.

In een aparte ruimte staan twee computers ter beschikking waar studenten mee kunnen printen. Eigenlijk maar één werkende, want de tweede is niet altijd aangesloten op een printer, omdat de printer zich dan als kopieerapparaat voordoet. De werkende heeft dan weer geen internetverbinding, waardoor je alles dat je wilt printen eerst op een USB-stick moet zetten.

Als je dan eindelijk iets hebt kunnen uitprinten(je was aan de beurt, USB-stick werkte, printer volbracht zijn taak), moet je nog betalen. En dat is het gedeelte waarbij ik mijn lach niet kan inhouden. Even verderop is dan een balie waar een vrouw mijn vijf cent muntje aan moet nemen omdat ik een blaadje heb uitgeprint. Of tien cent, in het geval dat ik beken dat ik in kleur printte. Als ik mijn lach zou kunnen inhouden, zou dat komen door tranen van triestheid.

Misschien is de universiteit wel zo high-tech, dat het zich niet meer wil bezig houden met “hard copies” en hierdoor het digitale verkeer van documenten wil stimuleren. Echter zijn er genoeg gevallen waarbij om geprinte documenten wordt gevraagd, zelfs voor vakken van de TU/e zelf.

Naast dat het triest en onhandig is, heeft de TU er zelf ook last van. Mensen lopen weg zonder hun poster te betalen, of kunnen gewoon alles in hun tas stoppen en maar één blaadje laten zien bij de balie. En hoe knullig is de tekst met “let op! Camerabeveiliging” als die camera zelf zoveel technischer is dan het printsysteem?

Een tegoed op de studentenpas, of een digitale rekening via je laptop; het printen zou zoveel beter kunnen op een Technische Universiteit. Ik hoop dat de TU hun eigen printfaciliteit in het MetaForum zal innoveren, want dit kan echt niet meer.

4 opmerkingen:

drtrppr zei

Like!

ellen coumans zei

haha, die joep, je wordt niet eens rood!! schijnt ook op niet innovatieve universiteiten zo te gaan, of..de coumannen hebben hier een neus voor, ook thuis werkt het allemaal niet..
maar gewoon weer naar een ouderwetse bibliotheek gaam, daar hoef je alleen maar game-spelende jochies weg te jagen omdat een werkeloze meneer er zijn hard copy moet maken voor de uwv, wat voorheen wel nog digitaal mocht..
leve de bieb! hoera, hoera, hoera

J.W. zei

Ja Hub, hééél triest allemaal. Maar wat heeft DSM ermee te maken?

H. Jeusson zei

DSM sponsort creatieve tekeningen.