maandag, september 09, 2013

De uitklappers & tokketikkers

Elke dag is het raak. Het doffe, maar door herhaling vervelend wordende geluid van kussens is binnen onverwachts goed te horen. De pluisjes en al het andere wat de kussens de afgelopen nacht gevangen hebben, zweeft en suist door onze tuin. Het onmiskenbare teken dat de buren zijn opgestaan.

En als ook de kleedjes en handdoeken zijn uitgeklopt, is de tijd rijp voor andere klusjes. Of de muur zit ondertussen vol met gaten, of ze boren in de lucht, want vaak is het luide gekrijs van het boorapparaat te horen. Gaatje hier gaatje daar dus. Dat in combinatie met al die spijkers die in de muur getikt worden, vraag je je toch eens af: welke schilderijen zullen die mensen toch allemaal aan de muur hebben hangen?


De regelmatige twee keer per week stofzuigen zijn ook gegarandeerd te merken. Zelfde tijd, zelfde zender. Over routine kun je ze niks bijleren, en van variatie lijken ze niks te willen weten. Slecht geluidsisolerende muren en geroutineerde bezige bijtjes zorgen ervoor dat het zelden stil is op de gouwe 21, twee-onder-een-kap met de gouwe 19. Zelf ben ik niet anders gewend, want in Eindhoven is het veel erger. Alleen zou dat beter betiteld kunnen zijn met “jankende honden en braakklanken in de zeer vroege ochtend”. 

5 opmerkingen:

doortrapper zei

Sorry voor het ongemak, vrijstaand huis zit er voorlopig niet in!

ellen coumans zei

Ik dacht even dat het over de chinezen op de schans ging, maar naarmate ik verder las dacht ik, verrek, zij hebben dezelfde buren dan ons..

Grappig dat jij dat ook opmerkeljk vindt, net dan ons

Misschien dan toch een vakantiehuisje of campertje ?

J.W. zei

Ha,ha, daar zit een scriptie in. Nu je het huis uit bent, merk je pas de routine die er kennelijk al die jaren heeft geheerst. De titel mag je straks voor je afstuderen zelf verzinnen.

Unknown zei

Herkenbaar ja!

Ine zei

Ik durf niets te zeggen, wij ZIJN die buren zelf :) Hoewel ik er eerlijk bij zeg dat die stofzuiger weliswaar regelmatig maar met veeeeeel lagere frequentie tevoorschijn komt... En wat WAS ik dan een hele brave student als ik dit lees: ik maakte nooit braakgeluiden (en hoorde ze zelden); waren wij in onze goede oude tijd (braakopmerkingen, daar zijn we wel goed in :)) dan zoveel serieuzer of gewoon zoveel dommer dat we te weinig tijd hadden om uit te gaan? Lamaar, ik weet je antwoord al :)