woensdag, oktober 09, 2013

Een kern van logica

Het is misschien verleidelijk; eerst naar de oplossing kijken voordat je zelf begint aan een moeilijke opgave. Er zit een kern van logica in, maar toch is de reden om geen antwoorden te leveren, niet helemaal logisch. Want aangezien het stimuleert om eerst zelf tot het antwoord te komen en daardoor beter te leren, krijg je nooit de bevestiging of dat lang werken tot het juiste resultaat heeft geleid. En dus kun je er nooit van leren.
Bij Logic and set theory is het een kwestie van hard leren om het vak te halen. Het is niet veel leeswerk, maar vooral oefenwerk. Het vak makkelijk halen zit er niet in, en het vak is daar berucht om. Zelfs onder de programmeerstudenten van Software Science. Daarom zou het juist fijn zijn dat voor zo’n oefenvak antwoorden beschikbaar zouden zijn.

Eigenlijk is het net Calculus, dat is ook een kwestie van oefenen. Maar dan moeilijker, omdat niemand logica 6 jaar lang op de middelbare school heeft gevolgd. Nu gaat het op zich aardig met LST(Logic and Set Theory), ondanks ik niet naar alle colleges ga. Maar wat ik nu wél doe, is oefenen. Met de antwoorden die we in de werkles(zo mooi genoemd de lab sessions) krijgen, ga ik aan de slag en vergelijk ook de antwoorden die ik van anderen toegemaild krijg. Het is dus echt overleven, zeker omdat de wekelijkse toetsen exponentieel moeilijker werden.


Bij de laatste toets was het zelfs het geval dat ik de vraag van de meeste punten, fout dacht te hebben. Maar wat bleek? Ik vond het antwoord dat ik opschreef zo logisch en niet specifiek, dat ik dacht dat het daarom fout gerekend zou worden. Maar het was dus gewoon goed. Best logisch eigenlijk, loon naar werken. Nu maar hopen dat mijn eindcijfer ook vanzelfsprekend zal zijn.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

logisch

ellen coumans zei

Aha,vandaar dat de cijfers steeds lager worden
Zo zie je maar weer, niet te veel denken, maar gewoon doen
En dat zonder uitleg van djoons

Ine zei

ik voel me ook vaak een pinguin, ik weet nu dus waarom....

J.W. zei

Die laatste, hele moeilijke vraag, was dat of pinguïns gelijk zijn aan TV shows? Of misschien nog veel moeilijker?