zondag, oktober 13, 2013

Soppen in bijna-Zeeland

U weet toch wel dat het hier nog geen Zeeland is he? Moet ie MIJ vragen, ik vind alles onder Rotterdam al Zeeland want het is zowel binnen (och, kleine lekkage maar :)) als buiten al dagenlang erg waterig op de camping. Lieslaarzen aan om de wc te bereiken en laat ik die nou net vergeten hebben...

Maar de eerste dagen waren gelukkig beter, bv die rondleiding in de Molen de Hoop waar we de molenaar ruim een uur prive hadden en hij ons niet alleen veel wijzer maakte maar na 4 decennia molenwerk ook nog steeds met veel enthousiasme; zie je zelden, die mensen die na 40 jaar nog dol zijn op hun werk. Het belangrijkste dat ik leerde zijn de binnen- en buitenkruiers dus dat in Noord Holland de molenwieken via de zolder (van binnenuit dus) naar de wind gedraaid worden en elders in NL via buiten"bomen" die de wieken bedienen (die gele balken aan de zijkant van de molens). Mij nooit opgevallen. De molenaar was heel uitgebreid en was duidelijk blij met onze gerichte vragen. Leuke rondleiding, zoveel leuker dan met een grote groep.
Hellevoetsluis, vestingstadje wordt het genoemd maar de molenaar verbeterde het naar vestingHAVEN omdat de vestingen erop gericht waren de haven en zee te beschermen. Nu overigens geen zee meer, sinds de dam(men) zoet water.

We staan 2 km van de vesting en fietsten er dus makkelijk heen. Daar rond gefietst en nogmaals rondgelopen want dan dringen de details beter door. Dagje Brielle via de fietsknooppunten was ook prachtig maar verder durfde tante Tut niet omdat windstoten (op de dammen) en campers elkaar niet lusten of nee, juist WEL :) En och, de camping beloofde internet dus we konden net zo goed hier wachten op de remonderdelen die de camper inmiddels mist... Slik. Jaja, beloven blijkt anders dan de praktijk want de router was alsmaar ontstemd tot gisteren, toen begon ie te leven :)
Eindelijk kon ik dus mijn foto's op internet kwijt, geniet maar even mee van Hellevoetsluis en Brielle.

































 








 

 

















 

 

3 opmerkingen:

ellen coumans zei

Ik ben blij dat jullie -john- het zo naar zijn zin gehad heeft
Hij wist toch wel dat het geen zeeland was?
Wij hebben er slechts een paar minuten functioneel door heen gefietst om op het volgende eiland te geraken, en wisten niet dat jullie er een hel wwek-bladzijde mee konden vullen

J.W. zei

Het molenwerk heeft ons altijd geïnteresseerd, we hebben er zelfs een cursus over gevolgd.
En wat een mooi stadje. Oh,oh,oh etc.
Maar... stond de watergeus ook niet ooit voor Den Brielle? Zijn die molenaars dat dan weer vergeten?

Unknown zei

Wat ziet John er blij uit toen hij op de tank mocht staan. Leuk dat jullie weer avonturen mee maken tijdens de campertocht!