maandag, oktober 28, 2013

Technisch gebrek aan de TU

Op weg naar slimme lichtomgevingen waar de kamer het licht zo regelt dat het je mood  beïnvloedt. Sensoren die diepte kunnen inschatten en deel gaan uitmaken van geavanceerde robots. De TU doet er onderzoek naar en bij Philips zien we bijvoorbeeld op het gebied van lichttechnologie al dat het één en ander bekend al is. Maar net als bij het printen in het Metaforum gebouw, laat de TU/e nog een technisch steekje vallen. Dit keer op de wc van het IPO-gebouw, weliswaar het psychologiegebouw van de TU.

Doorspoelen op de normale pottoiletten is gelukkig geen probleem. En ook de kraan voldoet aan zijn taak. Het gaat echter om de verlichting van de wc, en het doorspoelen van de urinoirs. Waar het ook buiten de TU/e campus niet al te moeilijk is om de verlichting met behulp van een licht/bewegingssensor aan te laten gaan, wordt op de universitaire wc vriendelijk verzocht het licht uit te doen met behulp van een ouderwetse sticker.

Alsof dat nog niet betreurend genoeg is, wordt op diezelfde wc ook nog verzocht om zelf door te spoelen. Staat ook weer op een sticker. En het is geen kwestie van even drukken, maar een kwestie van een paar seconden de knop ingedrukt houden. Wel zijn ze zo high-tech geweest om het ook nog in het Engels te vermelden.


Andere TU-gebouwen hebben de automatische versies gelukkig wel. Solidair de WC’s technisch upgraden zat er blijkbaar niet in. Hygiënisch gekrenkt nadat je een paar seconden de piswegspoel knop stevig hebt ingedrukt, wil je zo snel mogelijk je handen wassen en maken dat je wegkomt. Maar natuurlijk niet zonder eerst het licht uit gemaakt te hebben. Don’t forget to turn off the lights on the toilets? Don’t forget to be a technical university.




4 opmerkingen:

H. Jeusson zei

Gebaseerd op het vorige technische gebrek aan de TU; de ongemakkelijkheden van het printen. We moeten kritisch blijven.

J.W. zei

Bij de Bokkereyer in Sweikhuizen hebben ze die high tech verlichting al heel lang. En zover is dat niet van Eindhoven; kunnen ze dus best eens een kijkje gaan nemen.

ellen coumans zei

Ja,een werkbezoek
En dan vergeet je vast ook nog te melden dat je de kraan ook weer handmatig moet bedienen? En zo zit je in een hygieische valstrik
Dux misschien maar via een omweg naar de wc in sweikhuizen

ellen coumans zei

Ja,een werkbezoek
En dan vergeet je vast ook nog te melden dat je de kraan ook weer handmatig moet bedienen? En zo zit je in een hygieische valstrik
Dux misschien maar via een omweg naar de wc in sweikhuizen