maandag, maart 17, 2014

Blaasinstrumenten en instrumenten herkenning

Vroeger was het nog mogelijk een document up te loaden via een bloggerbericht. Tenminste, ik kan me herinneren dat Oop dat vroeger nog wel eens deed. En dan zou het toch moeten kunnen?

Ik was van plan onze papers up te loaden die we voor het vak Acoustic Awareness hadden geschreven. Daarnaast moesten we de onderwerpen en de mini litereraire onderzoekjes toelichten tijdens twee presentaties. Wegens de lengte en opmaak zijn de papers niet geschikt om te kopiëren en te plakken vanuit het Word document naar dit blog format type. Een gemiste leeskans voor geïntereseerden. De presentaties waren echter geen gemiste kansen; niet vanwege de inhoud maar vanwege het feit dat die besloten gehouden werden.

Slechts twee foto's zijn dan het overgebleven openbare bewijs van de presentaties. Om toch iets over de resultaten te kunnen vertellen: de eerste conclusie was kortweg gezegd dat het nog heel lastig is om de werking van blaasinstrumenten op een wetenschappelijke manier te verklaren. De tweede conclusie was dat de herkenning van instrumenten gebaseerd is op het timbre van het instrument(o.a. de aanzet van een toon), en niet op toonhoogte, volume of lengte van de toon.

De studiepunten van het vak zijn inmiddels binnen, het was de eerste keer dat het vak werd gegeven. Heel erg nieuw voor de oprichters ervan, dat was soms in de duidelijkheid van het vak te merken. Maar zeker niet onprettig, het kwam de originaliteit van het vak en het enthousiasme ten goede, zeker toen één van de oprichters op 5 december tijdens de eerste presentaties de presentatoren na afloop een chocoladeletter in de handen stoptte.

Misschien dat Oop het tipje van de documentuploadsluier kan oplichten, zodat ook de inhoud van de papers gezien kan worden.


4 opmerkingen:

J.W. zei

Zetten we de wereld op zijn kop? Moet oop de jeugd iets uitleggen over ICT?
Kijk Hub, afbeeldingen uploaden kan alleen in bepaalde extensies. JPG-tjes of JPEGjes pakt-ie altijd. En Word documenten kun je niet uploaden. Dat kan via kopiëren etc.
Maar ongetwijfeld heb je dat allemaal niet bedoeld?

Unknown zei

Heb je maar één meisje in je studie richting?

ellen coumans zei

haha, die lies, net zo detaillistisch als haar moeder, maar..gelukkig minder kippig ..als ik al moest schatten..zou ik er 2 zien, maar..goede opmerking lies, ik was alleen mijn steve jobs zoon aan het zoeken, dus..op zoek naar de zwarte trui en toen kwam ik geen meisjes tegen. leuk..foto's van de presentatie en..chocolade letters!!

J.W. zei

Je kent Tijmen toch wel? Nou, daar hoort Hub bij.