woensdag, juni 11, 2014

Afsluitmuziek

Relaxend gitaargetokkel en een rauw stemgeluid. Ik ontdekte the tallest man on earth via een deep house remix, het genre waar ik meestal met de sax covers van maak. Ik zocht het origineel van het nummer “the dreamer” op, dat een langzamer ritme blijkt te hebben en bovendien helemaal akoestisch is. Totaal iets anders dan wat ik doorgaans online luister.

Deze afwijking komt de muziek ten goede. Het klinkt een beetje country achtig. Na opzoeken schijnt de muziek van the tallest man on earth, geïnspireerd door Bob Dylan, onder folk en folkrock te vallen. Het is lekker rustgevend en typisch de soort muziek die op het eind van een film, serie of documentaire wordt gespeeld. Op het laatste moment als er geen verrassingen meer komen, geen woorden meer gesproken worden. Het verhaal is al afgelopen, maar de kijker moet nog even van de plotwending bekomen. Een cooling down van het beeldmateriaal. Daarnaast zie ik bij deze muziek ook lange roadtrips bij zonsondergang voor me. Een beetje hetzelfde idee, omdat dit ook een rustige en non-verbale scene uit een film zou kunnen zijn.

Het reusachtige gedeelte van zijn bedrieglijke artiestennaam zit hem in zijn stem, niet in zijn werkelijke lengte van 1 meter 65. De teksten die uit zijn luide en schelle stem voortkomen heb ik nog niet goed beluisterd. Misschien brengt het luisteren naar de tekst nog andere beelden met zich mee. In ieder geval weet ik alvast wat ik op mijn iPod afspeel als ik ooit nog op de wegen in de Grand Canyon terecht kom.




2 opmerkingen:

J.W. zei

Hub, bedankt. Had Bob Dylan nog nooit gehoord, wel van gehoord. En hoewel ik niets van zijn tekst versta, hoef je niet naar de Grand Canyon om hem ontroerd te beluisteren. Dat kan even goed in een privé huiskamer met uitzicht op een zinderend bosje bloemen, geplukt in een berm zonder bommen, nog doordrenkt van ochtenddauw tussen weerbarstige struiken en uitzinnig verlangend met je mee te mogen.

ellen coumans zei

O.o.o.o..o.o.oop snapt er ook nietS VAN. HET gaat om een associatie natuurlijk. Disney zal dit kijk niet bij een engeltjesscene als achtergrond gebruiken..laat Hub maar een .compositie maken voor jouw ipod oop.als Jeu weer eens andermans
Tuintjes aan het leeg roven bent. een beetje inleven heinz