donderdag, juli 31, 2014

Muggenzifterij

Iedereen die in de buurt van water woont, of welk plaats dan ook waar ze vandaan komen, moet zich wel verantwoordelijk voelen om alle muggen persoonlijk uit te roeien. Die gevleugelde parasieten zijn acute rustverstoorders met hun kenmerkende manier waarop ze je zoemend naderen om je vervolgens een jeukende prik te bezorgen. Ze zijn nutteloos, ook voor de voedselketen. De spinnen redden het wel op ander gevleugelte dat vast komt te zitten in hun web. Bovendien zijn ze niet eens in staat de muggen te vangen; ons huis telt een aanzienlijk aantal indoor spinnen, maar nog een aanzienlijker aantal indoor muggen.

Ik probeer van de muggen olifanten te maken, hopende dat het allemaal Dombo’s worden die met hun schattige grote oren door het raam de kamer uit vliegen, al dan niet tetterend. Muggen zijn stuk voor stuk Robin Hoodjes, alleen maakt het ze niks uit of ze bloed stelen van arm of rijk, evenmin dat ze het gestolen bloed doorgeven aan arm of rijk. Het zou nog eens nuttig zijn als ze gemanipuleerd zouden worden zodat ze beetje bij beetje bloed voor de bloedbank verzamelen. En dan natuurlijk ook meteen een genetische modificatie ertegenaan laten gooien tegen dat gezoem en de jeukende bulten.


Één ding is zeker: op deze manier belanden de duivelse herriestekers in ieder geval niet in de hemel. Ondertussen heb ik eindelijk een nacht mugvrij kunnen slapen, na een zoveelste poging te hebben gedaan om mijn hor vast te maken, dit keer met nep-ducktape. Dus op dat gebied heb ik eigenlijk niks meer te klagen, alhoewel ik het leuk had gevonden om na al die jaren nog eens een Dombo te zien. 

4 opmerkingen:

J.W. zei

Hub, dan toch een advies van een veel geplaagd muggen slachtoffer.
Maak er vooral geen olifanten van, daar is ook geen horretje tegen gewassen.

ellen coumans zei

nep ducktape?? echter kan je ze niet hebben! een student weet zich wel te redden met ducktape en tiwraps (?)ik ben benieuwd op welk gebied je nu nog te klagen hebt, en..als het om dombo gaat..dat kan ik (natuurlijk) zo voor je regelen, haha

Unknown zei

Ik snap de vergelijking met Robin Hood niet... ):

Maar wat een creatieve ideeën voor de muggen. Door een stukje wat opa vroeger voor me bewaarde (echt van vroeger! Zo'n pagina die dan elke week een "waarom..." vraag beantwoordde)weet ik wel dat muggen zeker een functie hebben. Ze helpen om de zwakkeren onder ons (studenten zonder nep-ducktape, oordopjes en ziekere dieren) uit te roeien, mede door de ziektes die ze met zich mee kunnen dragen. Dus ze helpen mee aan de evolutie, hoe kan dat nou niet nuttig zijn?

H. Jeusson zei

Van Robin Hood is juist een glapje! En tegenwoordig wordt de evolutie toch al zwaar bestreden, alle ziektes in de wereld zijn als het ware evolutiehelpers. Maar toch zijn er heel wat mensen in de "health care" sector die bezig zijn de evolutie dan ook te stoppen. Maar ik zei dat nutteloze natuurlijk alleen maar om olifanten te maken ;)