donderdag, juli 31, 2014

SAUERLAND



“Er is weinig gebeurd de afgelopen maand, het is althans rustig op de site”, zo laat Lieske weten. Ze gaat binnenkort weer verder met haar boek over slapen, waarover ze ons dan hopelijk ook een en ander zal vertellen.
Ja, het was zelfs akelig stil zelfs. Terwijl ik zelf begin van de maand met veel tam-tam iets had willen aankondigen over een supertrip naar het Sauerland.



 

Het gebied rond Olsberg (nooit van gehoord?), met zijn zeven bergen. Of misschien wel meer. Wie zal 't zeggen, want je ziet ze nooit allemaal tegelijk. Waar je iedere avond de zon mooi in het water kunt zien schijnen.
En vaders en moeders met hun kinderen achter stevige potten bier ziet zitten. Overdag ook al. En anderen, kennelijk toeristen, zich vergenoegen met het hogere en kennelijk geen weet hebben van het goede aardse dat Olsberg e.o. te bieden heeft.

 

En je geweldig kunt fietsen, maar dat niet hoeft, want je kunt ook overal, gratis nog wel, met de bus komen. En waar ik naar de Saarlander koerier vroeg en de man kortaf zei: “Verkaufen wir hier nicht”, terwijl ik toch bij het naar buiten gaan stapels Sauerlander Koerier op de rekken zag liggen. “Maar wij spelen wel de finale in Brazilië”, had ik hem eerder geprikkeld.

 
 



“Wir auch”, had hij zelfvoldaan geantwoord, en daar kreeg hij ook weer gelijk in.

 
Sommigen konden er maar niet genoeg van krijgen. Dat, en nog veel meer had ik willen vertellen om te laten zien dat er nog heel wat van de wereld te zien en verkennen valt.



 

 
Bij terugkomst wilde ik Jos en Bea als eerste inwijden, maar die kwamen net terug uit Rome, dus dat gaat dan voor. Jeannette had ook andere dingen aan d’r hoofd, want Desi ging liften naar Berlijn en Max stond op het punt voor drie weken naar India te vertrekken. Lieske was net terug van een korte vakantie uit Frankrijk, Hub zou in de Alpen gaan fietsen en Nikki zat haar drie maanden stage uit op Curaçao. En bij Ine/John hoef je al helemaal niet aan te komen met  het Sauerland.
 
Die zweren bij Saksen, waar ze wonen en nog meer met Berlijn, het minste waar ze met al hun gasten willen verblijven. Want daar is alles noch besser.
Dus heb ik besloten dat alles maar even voor me te houden. Tot de anderen zijn uitgesproken.

Inderdaad, sommigen..... waar laten ze het allemaal?

1 opmerking:

ellen coumans zei

op de foto NOG mooier dan in het echies?? en NOG lekkerder dan in het echies??

tja, baas boven baas he? wie gaat er tegenwoordig nog naar sauerland..dat is toch voor mietjes??