dinsdag, maart 17, 2015

Luke bezet Kerkrade

Ken je Keek op de Week nog, van Koot en Bie? Voor de jonkies onder ons een Chinese kreet, wij echter genoten decennia van Koot en Bie in allerlei programma's.

Luke und die Woche is een variant er op, Luke is een jonge snuiter die elke vrijdagavond de afgelopen week op komische manier met ons doorneemt.

Dit keer bezette Luke Kerkrade :)
O ja, een klein subtiel grapje dat de leek zeker ontgaat:
In Duitsland is een toetjeslijn, Mueller heet die. Elke reclame erover eindigt met de kreet "Mueller, ODER WAS?"  En dat is hier dus een soort running gag, je kunt hier beter geen Mueller heten...
Die kreet "oder was?" moet je opvatten als "bestaat er nog iets anders, dan?" of "je waagt toch geen ander toetje te overwegen?"
Niet relevant maar komt heel toevallig voor in het filmpje en dan is Luke blij verrast en zegt dat de "nieuwe Duitser" zich al prima aanpast :)
Jammer dat Luke niet net Jos of Bea trof. Die hadden we graag op tv gezien :)

OK, veel plezier, het is simpel Duits dus voor iedereen te volgen:

https://www.youtube.com/watch?v=njzf9bm_imo

3 opmerkingen:

J.W. zei

Luke is in Kerkrade zo te zien goed bevallen. Obwohl, ja obwohl daar 75 jaar geleden ook Tiger Panzer gezien werden. Kerkradenaren vergeven snel.

Jos Gielkens zei

Tja, inderdaad jammer dat ik er niet bij was; ik roep al jaren: "In Kerkrade is niets te beleven!" Is er eindelijk eens iets, ben ik er niet!
Moet ik nu weer 10 jaar wachten?

Ine zei

Jos, ik zal Luke vragen snel eens terug te komen, dat hoge niveau kan Kerkrade wel aan :)