maandag, mei 18, 2015

Miks laadvermogen!

Elke maand rond de 10e hetzelfde verhaal de afgelopen jaren: Mik stuurt een sms dat we de aanhanger gereed moeten maken om het geld op te halen in Den Haag (staatsloterij).
Afgelopen maand, de trekking is op de 10e, kregen we een andere sms nl dat de laadbak nu echt aangekoppeld moest worden maar tja, dat zie je als dezelfde grap van alle voorgaande berichten.
Mik koopt de lootjes altijd bij de sigarenboer en stuurt ons de nummers zodat we zelf kunnen checken als we willen. We dragen dan manmoedig het verlies en kopen nieuwe loten.
Tot afgelopen keer, toen ging de kassa rinkelen en werden onze ogen groter dan de inhalige Dagobert Duck-oogjes.
Helaas zijn wij niet handig, verre van, maar we hadden wel het plan een aanhangertje te knutselen om Mik kado te doen zodat we gewapend daarmee Den Haag kunnen bezoeken.

Boom en Birgit zijn wel heel handig en knutselen vaak, ze waren meteen bereid een karretje voor Mik te fabriceren. Ze kennen elkaar omdat ze onze 3 getuigen waren bij ons huwelijk. Hun dochter Ginger erfde de rechterhandjes en knutselde mee. Onze taken bleven beperkt tot werk dat echt niemand kan verprutsen: John mocht proppen papier maken van oude kranten om de geldzakken te vullen, op foto 1 is te zien hoe gelukkig hij met die zware taak was :)

Het resultaat is geweldig geworden, zelfs papieren biljetten op de bodem van de kar, het nummerbord is de combinatie van het winnende lot.
Mik was er heel blij mee, verrast dat "we" nog zo snel zoiets in elkaar konden flansen... We hielpen hem snel uit de droom en lieten deze foto's zien:













5 opmerkingen:

J.W. zei

Dus toch geen sprookje?
En 66.666 euro? De man toch zeker, hoop ik.

Unknown zei

Hoe creatief! Had Mik zelf ook een winnend lot?

H. Jeusson zei

Gefeliciteerd! Had niet verwacht dat Djoons als statisticus mee zou doen aan een loterij, maar gelukkig waren de odds in jullie favor, Guus Geluk had ook niet misstaan.

Meteen een nieuwe camera gekocht of een professionele fotograaf ingehuurd? Ik vind de foto's buiten erg mooi, of komt dat door die stralende gezichtjes?

Jos Gielkens zei

Mik is toch niet zo zwaar??? Dus DIKKE Mik vind ik dan wel een beetje overdreven...... Of hebben jullie het dan over zijn beurs?!?!

Ine zei

Jaja, dikke Mik sloeg op zijn dikke beurs. Hij was apetrots en heel blij met zijn aanhanger. Wij ook, we zouden zoiets nooit zelf kunnen fabriceren. Jaja, het lot was van ons 3en dus feest met zijn 3en en dat vierden we in een wokrestaurant met zijn... uhm vieren :) want Miks vriendin hebben we uiteraard getracteerd! Jaja, we zijn er nog steeds beduusd van hoewel inmiddels minder beduusd want we hebben al flink wat weggesluisd naar het goede doel, neven/nichten en een spaarrekening. Komt goed, we maken er veel mensen blij mee!