dinsdag, mei 26, 2015

Satirisch nieuws

Voor het tragische voorgeval van Charlie Hebdo wist ik nog niet wat satirisch betekende.
Het klonk als iets duivels, maar dat was natuurlijk satanistisch al. Gelukkig was ik na het nieuws op de hoogte van de betekenis van het woord, zodat ik niet met mijn digitale bek vol tanden stond toen ik gevraagd werd of ik een satirisch stuk wilde schrijven. Als je het over de duivel hebt!

Het gaat hier om "de Slash", de TU/e versie van het welbekende "De Speld" (http://speld.nl/)
Dit is mijn eerste post, en hopelijk niet de laatste:

http://www.deslash.nl/archief/metaforum-metro-moet-buitenstallingse-fietsen-gaan-verplaatsen/ 

Iedereen in de schrijverspool moet een literaire nobelprijswinnaar als alias gebruiken.
Zo schrijf ik vanaf nu, op de Slash, onder de naam Carl Spitter (lichtelijk aangepast, de echte literaire genie heette Carl Spitterer).

Trouwe lezers zullen het onderwerp herkennen uit een eerder geschreven column op deze site, namelijk "dieven met manieren".
Deze is hier te vinden ter verduidelijking:
 http://gielkens.blogspot.nl/2013/03/dieven-met-manieren.html

En let dus op, wat ik voor de Slash schrijf is nĂ­et waar gebeurd.





3 opmerkingen:

J.W. zei

Meneer Carl Spitter, Uw artikel is me bekend uit een eerder werk van en zekere Snamco. Aangezien ik geacht word zijn belangen te beschermen beroep ik me namens hem op het auteursrecht en klaag U bij dezen aan voor het plegen van plagiaat.
De werken van de heer Carl Spitterer, in wiens sporen U denkt te treden, zullen U helaas niet bekend zijn. Mocht de eerste kwestie naar Snamcoo's genoegen zijn geregeld, dan staat voor de tweede kwestie mijn bibliotheek te Uwer beschikking.

ellen coumans zei

bedankt voor de tip, hier kan natuurlijk ook gereageerd worden, want om bij spitter een comment te plaatsen, moet je net iets meer trucjes uithalen geloof ik..ik heb wel geliked als het goed is :)
het werd tijd dat er eens iets gedaan werd aan het fietsenprobleem, de tu moet zich schamen...maar zo lang je fiets er nog staat kan je altijd weer een blij man/vrouw zijn :)

Unknown zei

Ik vond het al een echt stukje voor jou omdat het weer over die fietsen ging!