vrijdag, juni 12, 2015

Paasbambi

Of de religieuze historie van Pasen nou een sprookje is of niet, het bestaan van Bambi is in ieder geval een feit. Met Pasen was hij te zien tijdens een zonnige wandeling in het schöne Schinnen.

Alhoewel Bommel nog nooit hertenbiefstuk op had en dat graag nog eens wilde mee maken op zijn oude dag, bedacht Bambi zich op zijn beurt dat hij ook nog nooit hondenbiefstuk op had. Zo kwam het dat beide quasi-roofdieren elkaar juist opzochten in plaats van te mijden. Gelukkig zat er een hek tussen de twee en werd voorkomen dat er Bommelspies op het menu kwam te staan. Zo leefde onze hond nog lang en gelukkig. 

Bambi en ik zochten elkaar ook op, niet om elkaars bloed te drinken maar om een paar leuke plaatjes te kunnen trekken in ruil voor een kriebeltje op de neus. Ik kreeg nog een dikke knipoog voor vertrek.

Schinse vierpoters zijn zeker niet schuw maar juist sociaal. Zo waren ook de schapen en koeien op de holleweg al eens op zoek naar een menselijk intermezzo. De kangaroos en struisvogels waren niet bereikbaar en durfden het contact niet aan. Zij kochten waarschijnlijk paaseieren voor hun geld. En Bommel? Die ging voor een mega-vega-bot.












4 opmerkingen:

H. Jeusson zei

De foto's zijn een beetje gerandomiseerd, maar daar merk je niks van als je erop klikt om ze in het groot te bekijken ;)

ellen coumans zei

in het wild lopen de foto's ook gewoon door elkaar, dus dat is sjinnus..met dank aan het model staan van al dat vierpotig spul

J.W. zei

Naar mijn beste weten hebben we Pinksteren al gehad en nu kom jij nog met foto's van een Paasbambi uit Sjénne? Naar wederom mijn beste weten genomen bij de kinderboerderij nabij de manege in Geleen. Maar het zijn prachtige plaatjes, LP zal er best wat voor over hebben.
Als wij, Bommel en ik, die route nemen komen de dieren niet eens naar het hek. Misschien moet je inderdaad wat charisma hebben, voor dieren dan.

Ine zei

sjattige plaatjes, heel leuk!