donderdag, juni 16, 2016

Kampioenschappen kwarkbroodknagen

Hoe je daarvoor inschrijft? Sommigen hebben het geluk automatische deelnemer te zijn.
Zoals daar zijn: runner up Mier278, maar absoluut aan de top staat knaagexpert John!
Nog maar vier ronden te gaan, lange tanden toegestaan!

Wat zeg je? Nooit van kwarkbroodjes gehoord? Dat gaat als volgt:
John is verheugd om in de Tsjechische supermarkt Tvorak te kunnen ontdekken maar och och och, wat een boel kleurtjes en smaakjes zijn er. Hoppa, ff allemaal proberen want kwark is altijd lekker, toch?
Eerste was wat korrelig, neu niet lekker. Tweede nog korreliger en eigenlijk... geen van alle te vreten!
Zit je dan met alle smaakjes en kleurtjes en nee, weggooien bestaat niet bij John. Dus recepten ingedoken, misschien was de smerige kwark om te dopen tot iets lekkers? Taart, brood?
Jaja, het oude beproefde kwarkkeulchenrecept bood oplossing. Leek het.
Winst 13 broodjes hoewel.... winst niet de juiste benaming bleek.

Vanaf dag 1 het grote gevecht de gordroge broodjes naar binnen te werken. Plicht, niksnie ander broodje aanraken totdat verplicht rantsoen overwonnen was. Close your eyes and think of England! (of was dat een andere toepassing?). Maar eenmaal binnen bleef het ook binnen, mag niets van gezegd worden. Standvastige broodjes, noch voor noch achter wilden ze het lijf verlaten. Verstopping alom.
Kosten-baten-analyse: besparing aan wcpapier woog niet op tegen cursus Slowaaks om apotheek te vinden.
Want jawel, het werden bereisde en internationale broodjes waaraan alle nationaliteiten mieren zich tegoed deden. Zij wel... wij ploeterden verder.

En nu op dag drie (of al vier, ik meen me te herinneren dat ik smokkelde qua rantsoen) wordt het krachtsport. En krachttermen.

Kortom: veel te doen onderweg, veel gezien en veel meegemaakt maar het topverhaal wilden we jullie niet onthouden!
Wie wil het recept?

Groetjes van Mier278 en John en de dalende wcpapieraandelen.

4 opmerkingen:

H. Jeusson zei

Geen volkorenmeel gebruikt? Dan zouden de broodjes toch prima moeten passen in een stoelgankelijk dieet! Stuur ze maar door anders, uit je verhaal denk ik op te kunnen maken dat ze hardnekkig genoeg zijn om de reis daadwerkelijk te overleven :)

ellen coumans zei

ik had eventueel wel ingetekend voor de originele kwark?? of kan dat niet meer)? doe dan maar zwavelwater..voor een jaar of wat graag en als je toch bezig bent...maanzaad, paprika en alles wat daar gegeten en gedronken wordt...

J.W. zei

Hoezo verstopt? Wonderolie doet soms wonderen. Ook bij hardleerse hardlijvigen. Of lust'm dat misschien niet?

Unknown zei

Wat een boel meegemaakt door alleen wat bakjes kwark inderdaad! Ik dacht dat mam en Hub laatst kwarkbollen hadden gemaakt, maar die waren heel lekker. Ligt dan toch echt aan de kwark daar :(