maandag, april 30, 2018

Externe Satire: Easter egg app “Kies eieren voor je geld!” te goed verstopt



Op eerste paasdag (1 april 2018) werd de app “Kies eieren voor je geld!” gelanceerd. Hiermee werd het TU/e-terrein digitaal omgetoverd voor een paasgerelateerde puzzeltocht waarmee studenten op ludieke wijze een centje bij konden verdienen. Het vernuftige augmented reality speurspel bleef echter onbespeeld omdat het ging om een easter egg: een verborgen verrassing die niet makkelijk gevonden wordt.
Campusgangers konden in de prijzen vallen door virtuele eieren op te sporen en de juiste kleurencombinaties op hun mobiel in te voeren. De enige student die de app daadwerkelijk ontdekte was Güs Pegvögl, omdat hij zich verveelde tijdens zijn familielunch. “Ik zat door Tetris-gerelateerde spelletjes te scrollen en opeens dook er een paasei met eurotekentjes op”. Zo kon Güs de app downloaden en de spelregels achterhalen. Helaas verbleef hij tijdens de feestdagen in Duitsland en was niet in staat de app uit te proberen. “En ik hou nog zo van puzzelen. Heb ik weer.”
Wie het spel gemaakt heeft, blijft onduidelijk. Wel gaan er geruchten dat het een stel studenten betreft van de computervaardige codeerclub Rabbit’s Foot. De anonieme woordvoerder wilde verder niks kwijt over de app: “Mijn naam is haas.”

Bron: http://www.deslash.nl/archief/easter-egg-app-kies-eieren-voor-je-geld-zat-goed-verstopt/ 

4 opmerkingen:

J.W. zei

Hub, weet je zeker dat het geen 1 aprilgrap is geweest?
En nog is? Want wat moet ik met een heer Pechvögl? Ik denk eerder dat zijn naam Haas is.

ellen coumans zei

Ik ook niet goed snappen, doet me wel denken aan wimpy kid waarvan oma dure ring Had verstopt in paasei zodat iedereen mee zou doen met eieren zoeken

H. Jeusson zei

Misschien 1 April fictie, maar zeker satirische fictie.

doortrapper zei

Speld?