woensdag, februari 04, 2004

Aanwinstjes van her en der

Van de mogelijkheid die deze website biedt, namelijk het opgeven van nieuwe aanwinsten, zal in de loop van de maand gebruik worden gemaakt.
Nu neem ik aan dat bedoeld is: boeken, kunstwerken e.d. Het zullen dan voornamelijk boeken zijn.
En niet ponden cervelaatworst of bakken Trappist, hoewel dat laatste toch ook prudent moet worden bijgehouden.

Inmiddels is, zoals je elders kunt lezen, al een leesmap geopend met actuele artikelen, die een algemeen geïnteresseerde niet mag ontgaan.
Waar je die kunt inzien? Op de leestafel natuurlijk.
Waar de leestafel is?
Zie daarvoor het speciaal aangelegde boek, waarin alfabetisch staat aangegeven waar leesbrillen, scharen e.d te vinden zijn.
Waar dat boek ligt? Daarvoor mag je de speciale enveloppe openen, die je bij aankomst wordt uitgereikt en waarop je ook drank krijgt geserveerd zolang ze ongeopend is. Het loopt hier dus allemaal vanzelf.

Wat die aanwinsten en leesmappen betreft is het gewenst bijzondere onderwerpen van interesse kenbaar te maken. Zo neen, val je in de categorie 'algemeen'

Voor Jeu hebben we het boekenweekgeschenk 1936 op de kop kunnen tikken. Waarin het o.a. gaat over 'kinderboeken' en 'hoe maakt men een boek'? Ook iets voor een project, Hub?
Voor John is met succes een speciale reis naar Antwerpen gemaakt om twee Belgische Kuifjeskranten te verwerven. Niet de teksten, de plaatjes meneer.
En Gerard heeft als interesse lokale historie opgegeven, waarbij het evenwel vooral om de foto's blijkt te gaan. Dus ook de plaatjes?
Trouwens, bij mijn waardering voor boeken blijken leuke plaatjes ook meer en meer een rol te spelen.
Een teken van gerijpt ouder worden?

Geen opmerkingen: