dinsdag, april 27, 2004

Laatste oproep Dag van de Arbeid

Zaterdag 1 mei, eens de dag van de arbeid, worden we om 13.30 uur verwacht op wijngoed Fromberg te Ubachsberg. We, dat zijn voorlopig Hugo/Margarita, Gerard/José en Ma/pa.
De rondleiding duurt ca 2 uur, waarna een culinair hapje wordt verzorgd.
Vrijdagmiddag moet er definitief worden doorgegeven hoeveel mensen er komen; in verband met dat hapje.
Gaarne opgaven vóór vrijdag, zeg 12.00 uur. Hoewel ik dan enige tijd niet aanspreekbaar zal zijn.
Dus wat mij betreft, liever uiterlijk donderdagavond iets laten weten.

Anderzijds; wie te laat is kan altijd nog proberen iets van 18.00-20.00 te bemachtigen. Of daarna.
Ja, zo word je dan in de watten gelegd.

maandag, april 26, 2004

Wijnproeverij.

Bij deze dan alsnog een uitnodiging voor 1 mei
Zaterdag 1 mei gaan we met Hugo en Margarita van de Broeck (burgemeester van Antwerpen) naar een wijnhuis in de Oostelijke Mijnstreek. Daar kun je
vanaf x personen reserveren voor een rondleiding + wijnproeverij + lunch. Waarbij x=12 of meer is; het programma heb ik nu even niet bij de hand. Iedereen is dus van harte welkom, ook voor x > 12.

Gaarne z.s.m. opgave want de reservering moet nog plaats vinden.

Lang weekend

Het zal een aardig bezet en lang weekend worden.
Donderdag 29-4 al om 9.15 uur op het stadhuis. Zo althans heeft het Hare Majesteit behaagd. Wie van jullie erbij wil zijn is van harte welkom, maar het wordt een lange zit en zelf zie ik nogal venijnig op tegen al die rituelen. Waarom kan zoiets niet per post worden opgestuurd? Dit soort gedachten moet natuurlijk niet te openlijk worden geuit want je wil de nobele zielen die ervoor hebben gezorgd niet bruskeren.

Vrijdagmiddag 30-4 wordt het een open receptie, wederom op het stadhuis. En zaterdag 1-5 biedt de Cultuurfederatie Geleen me een receptie aan, hetgeen we zeer waarderen omdat ze daarmee Ma een hoop gedoe uit handen nemen. Dat is van 18.00 - 20.00 uur. Met waarschijnlijk wel een nazit(je).
Nu had ik jullie voor zaterdag al uitgenodigd voor een bezoek aan een wijnhuis + lunch, samen met Hugo en Margarita v.d. Broeck uit Antwerpen. Dat laten we in elk geval doorgaan, alleen moeten we nu zorgen op tijd terug te zijn voor die receptie. Erna kunnen we nog wel ergens een warme hap versieren, want dat zat toch al in het programma met Hugo. Hopelijk stoort e.e.a. die volbloed republikein niet. Zo ja zal hij deze keer zelf voor die warme hap moeten zorgen.

Laat s.v.p. z.s.m. weten waar je wel/niet bij aanwezig wil zijn. Althans wat donderdag en zaterdag betreft. Op 2-5 hebben we, de Cultuurfederatie, een fietstocht uitgezet, maar dan komen we ook in een huiselijke verjaardagscylus terecht. Met alle planning en onordelijkheden vandien. Dus vanaf 2-5 loopt alles zoals het lopen moet, in de soep waarschijnlijk.

En 3-5?
Dat is de eerste maandag van de maand met, gelukkig, een heerlijk ontspannen partijtje in Weert. Hoezo een keer overslaan?

donderdag, april 22, 2004

Paasei

Vooral voor John, maar ook anderen die zich zorgen maakten, is hier dan het verlossende bericht dat de moederkloek het zoek gewaande paasei heeft terug gevonden. De plaats wordt om redenen van privacy niet bekend gemaakt, ook een Paashaas houdt van discretie.
Mocht dit tot wilde speculaties voeren dan vernemen we die gaarne.

Verder zijn er, zoals misschien bekend, in een graspol vier eieren gevonden ter grootte van een kippe-ei. Kan iemand nadere info verschaffen over het soort vogel dat hiervoor verantwoordelijk kan zijn? De kievit wordt als mogelijkheid genoemd. Zouden wij dan niet alleen het eerste, maar meteen de vier eerste eieren van het seizoen hebben? Hoezo moeten die naar de koningin? Toch zeker niet alle vier? Gaarne advies.

dinsdag, april 13, 2004

Paasdagen (de foto's)






Waarom kijkt die meneer in de achtergropnd zo bedenkelijk?

Tja,wat doe ik hier eigenlijk?

En, wil 't een beetje lukken?

Maar verder is-t-ie best wel aardig

Rood is mijn lievelingskleur

Die paashaas toch...

Onder de deken heb je geen kind aan ons

Doe maar gek, en dan de volgende dag harstikke ziek (dus geen foto's van voetbaltoernooi)!

Paasdagen

Tijdens de paasdagen viel het woord Magiër. De spreker vond dat die Magiër al lang niet meer was verschenen. Kennelijk onkundig van het feit dat deze website reeds geruime tijd de Magiër heeft vervangen.
Ja, de website. Maar daar had hij zich toch ooit gemeld? Hoezo wist dat niemand?
Goed,goed, hij had dat gedaan onder de naam Ome Arie. Maar toen iemand daar Jos van had gemaakt hoefde het van hem, ome Arie dus, niet meer.
Vraag 1: Zou niet hij, maar Jos zich moeten hebben aangesproken gevoeld?

Dat alles kwam na de 12 km Slenaken voor een zieke kip, die een vrouw, Ellen, met de echte mannen, John, Jos en Wiel even hadden gedaan. In alfabetische volgorde, niet noodzakelijkerwijs in volgorde van mannelijkheid, karakter of wat dan ook.
Met overigens John als de leider, die na een misser, geholpen door een jonge relatie die het zelf ook niet altijd wist, meteen de shared responsibility ter discussie stelde.

Ja John, de meest frequente bezoeker van deze site, zo bleek.
Die ondanks dagelijks raadplegen maar weinig inspiratie vindt om te reageren of zelf iets ter sprake te brengen.
Vraag 2: Moet hij of moeten wij ons nu aangesproken voelen?

Goed, Jeu, het grote brein achter dit alles, zal proberen bij enkele vaste rubrieken, t.w. citaat, gedicht en aanwinsten, een update te laten verschijnen. Waardoor het -nog- inspirerender wordt.
Vraag 3: heeft iemand nog andere wensen?

Verder: de diapresentatie zal voor een volgende bijeenkomst tijdig worden aangekondigd. En wat het biljarttoernooi betreft: bescheidenheid weerhoudt me de winnaar(s) te vermelden, maar Hub zal daar een min of meer uitgebreid verslag van opstellen. En als we geluk hebben zal hij ook de familieraad spoedig weer bij elkaar roepen, nadat we hem als secretaris wederom op dit gebeuren hebben gewezen.

Tot slot dan weer de Magiër. Bij raadplegen van deze kroniek, ontstaan in 1992, zou die voor de jongste generatie best interessant kunnen zijn. Lijkt me althans, want ze komen er al regelmatig in voor.
Helaas blijken een aantal nummers niet te raadplegen.
Vraag 3: Een overbodige, maar toch. Wie beschikt nog over de nummers 01 t/m 6 van de eerste jaargang?
Mogelijk komen ze nog uit, maar voorlopig zijn ze dus -even?- onvindbaar.

En tot slot, vonden we bij onze naspeuringen een nog niet eerder gepubliceerd 'reisverslag van een familie-uitstapje als gevolg van het 25-jarig jubileum van onze grote sponsor J.W.G.'
Het is een ruim 40 pag. tellend relaas dat als volgt begint:
"Na wekenlange planning door de verhevene der verhevenen, onze grote reisorganisator, was het dan eindelijk zover."
Daar wilde ik het dan bij laten.
Het volledige verslag is ter inzage bij ondergetekende. Op wens kunnen discrete passages hier worden weergegeven.
Vraag 4: Heeft iemand behoefte aan de andere?