dinsdag, april 13, 2004

Paasdagen

Tijdens de paasdagen viel het woord Magiër. De spreker vond dat die Magiër al lang niet meer was verschenen. Kennelijk onkundig van het feit dat deze website reeds geruime tijd de Magiër heeft vervangen.
Ja, de website. Maar daar had hij zich toch ooit gemeld? Hoezo wist dat niemand?
Goed,goed, hij had dat gedaan onder de naam Ome Arie. Maar toen iemand daar Jos van had gemaakt hoefde het van hem, ome Arie dus, niet meer.
Vraag 1: Zou niet hij, maar Jos zich moeten hebben aangesproken gevoeld?

Dat alles kwam na de 12 km Slenaken voor een zieke kip, die een vrouw, Ellen, met de echte mannen, John, Jos en Wiel even hadden gedaan. In alfabetische volgorde, niet noodzakelijkerwijs in volgorde van mannelijkheid, karakter of wat dan ook.
Met overigens John als de leider, die na een misser, geholpen door een jonge relatie die het zelf ook niet altijd wist, meteen de shared responsibility ter discussie stelde.

Ja John, de meest frequente bezoeker van deze site, zo bleek.
Die ondanks dagelijks raadplegen maar weinig inspiratie vindt om te reageren of zelf iets ter sprake te brengen.
Vraag 2: Moet hij of moeten wij ons nu aangesproken voelen?

Goed, Jeu, het grote brein achter dit alles, zal proberen bij enkele vaste rubrieken, t.w. citaat, gedicht en aanwinsten, een update te laten verschijnen. Waardoor het -nog- inspirerender wordt.
Vraag 3: heeft iemand nog andere wensen?

Verder: de diapresentatie zal voor een volgende bijeenkomst tijdig worden aangekondigd. En wat het biljarttoernooi betreft: bescheidenheid weerhoudt me de winnaar(s) te vermelden, maar Hub zal daar een min of meer uitgebreid verslag van opstellen. En als we geluk hebben zal hij ook de familieraad spoedig weer bij elkaar roepen, nadat we hem als secretaris wederom op dit gebeuren hebben gewezen.

Tot slot dan weer de Magiër. Bij raadplegen van deze kroniek, ontstaan in 1992, zou die voor de jongste generatie best interessant kunnen zijn. Lijkt me althans, want ze komen er al regelmatig in voor.
Helaas blijken een aantal nummers niet te raadplegen.
Vraag 3: Een overbodige, maar toch. Wie beschikt nog over de nummers 01 t/m 6 van de eerste jaargang?
Mogelijk komen ze nog uit, maar voorlopig zijn ze dus -even?- onvindbaar.

En tot slot, vonden we bij onze naspeuringen een nog niet eerder gepubliceerd 'reisverslag van een familie-uitstapje als gevolg van het 25-jarig jubileum van onze grote sponsor J.W.G.'
Het is een ruim 40 pag. tellend relaas dat als volgt begint:
"Na wekenlange planning door de verhevene der verhevenen, onze grote reisorganisator, was het dan eindelijk zover."
Daar wilde ik het dan bij laten.
Het volledige verslag is ter inzage bij ondergetekende. Op wens kunnen discrete passages hier worden weergegeven.
Vraag 4: Heeft iemand behoefte aan de andere?

Geen opmerkingen: