zondag, mei 30, 2004

EEN ECHTE AANRADER!

Hallo!

Vanaf ongeveer een halve maand heb ik een nieuwe site! Er staat van alles over paarden ,de handtekeningen en informatie van de Idols finalisten, een onderzoek en nog veel meer! Ik zou het leuk vinden als je er eens een kijkje komt nemen:
http://lieske.tsjakkaclub.nl
groetjes Lieske

Verslag van musical de scheepjongens van Bontekoe

30 mei 2004 Nieuwerkerk a/d IJ
Hallo allemaal!

Gisteren ben ik samen met opa,oma en mijn gezin naar geweest naar de musical van de scheepsjongens van Bontekoe. Het ging over een schip dat lading moest halen bij Indonesie. Die reis duurde een jaar heen en een jaar terug, maar 150 man wilden graag mee. Verder bestond de groep uit nog een koopman, een zwerver, een vrolijke vrouw die kookte en natuurlijk de schipper.Toen ze vertrokken ontdekten de 3 vrienden op het schip een dikke jongen die prongelijk mee was gekomen, en snel naar huis wilde. Eigenlijk wilde de koopman Padde(zo heette hij.)verdrinken, omdat hij dik was en dus veel zou moeten eten. En ze hadden ook al een paar maanden later zoveel zieke bemanning en zo weinig eten dat ze maar op een eiland overnachten.Daar kregen ze dan ook heerlijk fruit enzo.Maar de schipper was altijd heel aardig tegen zijn bemanninig en zei dat hij mocht blijven als hij een baantje vond. Maar op een nacht zouden ze liever niet gewild hebben dat hij was gebleven: Hij haalde voor hem en zijn vrienden wat brandbier. Omdat het donker was nam hij een kaars mee. Maar daardoor vloog het bier in brand. Wat de bemanning ook deed:het vuur ging niet uit. Nog net voordat het vuur bij het buskruit was gekomen en het schip ontplofte sprongen ze allemaal in het water of het bootje. Gelukkig hadden ze ook nog een kist met eten en drinken bij zich. Maar toch stranden ze even later op een eiland en splitste de groep.Toen gebeurde er nog spannende dingen met de 4 vrienden. Ze werden ontvoerd,raakten de schipper en Kokkie kwijt,ze kwamen een tijger tegen,ze hadden ruzie en ze dachten ook nog dat ze maar met zijn drieen zouden teruggaan,maar geklukkig kwam alles toch nog goed.Na de musical zijn we nog even in een cafe iets drinken gaan halen en moesten we helaas weer naar huis en afscheid nemen.

CIJFERS:

Acteurs:10
Liedjes:8,was vaak onverstaanbaar
Decor:7,ze konen er veel meer aan doen, maar hadden wel een prachtig schip
Kleding:10
Humor:10,de hele zaal heeft erg veel gelachen
Verhaal:10
Zaal:10,je kon alles goed horen en zien op alle rijen.
Dus:gemiddeld een:9!

Opa:het was echt een hele leuke musical,BEDANKT!

groetjes Lieske

woensdag, mei 19, 2004

Oproep

Na enkele jaren, je moet er even over doen, is me eindelijk duidelijk hoe een goede relatie werkt.
Je moet je uitputten in koosnaampjes, zo conditioneer je iemand, want om weer eens lekkere knoevel of zo genoemd te worden brengt iemand maar al te graag koffie, een glas wijn (uitzondelijk lekker knoevel) of andere zoetigheden des levens.
Nu had ik alle vondstjes langzaamaan samengevat in: "Dank je wel mijn Alles", maar de opwinding daarover sleet snel, vooral nadat was gebleken dat ik het op papier had gezet om het vooral niet te vergeten.
"Waarom trek je altijd dat laatje stiekem open als ik kom?" En toen zag ze daar dat papiertje liggen.

Dus terug naar af.
Zoals ik vroeger iedere werkdag voor iemand anders ging werken, 's maandags voor Ine etc. (in de jaren zestig werd verdere gezinsuitbreiding gefrustreerd door de invoering van de vijfdaagse werkweek), zo heb ik nu gedacht iedere dag de koosnaampjes met een andere letter te beginnen. Dat geeft dan weer de broodnodige variatie.
In volgorde van het alfabet, kom je in een maand goed uit als je de zondagen overslaat. Dat is nu eenmaal een rustdag.
Gaarne jullie hulp bij de diverse mogelijkheden die iedere letter biedt.

maandag, mei 17, 2004

Mop van de week: Opgravingen

Na opgravingen in de Russische bodem tot een diepte van 100 meter hebben Russische wetenschappers resten gevonden van koperdraden, met een geschatte leeftijd van zo'n 1000 jaar. De Russen hebben hieruit de conclusie getrokken dat hun voorouders reeds 1000 jaar geleden beschikten over een kopernetwerk!

Om niet achter te blijven zijn Amerikaanse wetenschappers ook hun bodem gaan afgraven waarbij ze op een diepte van 200 meter resten van glasvezels aantroffen. Deze vezels bleken na onderzoek zo'n 2000 jaar oud te zijn, waaruit de Amerikanen concludeerden dat hun voorouders reeds 2000 jaar geleden al een zeer geavanceerd digitaal fiber netwerk in hun bezit hadden. En dat zo'n 1000 jaar voor de Russen…

Een week later hebben de Belgen het volgende rapport gepubliceerd: "Na opgravingen in de Belgische bodem, tot op een diepte van 5000 meter, hebben Belgische wetenschappers helemaal niets gevonden." De Belgen concluderen hieruit dat zo'n 5000 jaar geleden de oude Belgen reeds in het bezit waren van een draadloos netwerk…


vrijdag, mei 14, 2004

Commentaar

Jeu, kun jij nog eens naar het commentaar kijken? Zo heb ik bij Bontekoe nieuw commentaar gegeven maar geeft hij 0 aan, terwijl oude commentaren van vroegere posts weer in volle glore terugkomen.
Verder een vraag: Is het mogelijk om commentaar op Citaten en Gedichten te geven? Ik kan me zo voorstellen dat iemand soms zit te popelen, hoewel?

maandag, mei 10, 2004

De scheepsjongens van Bontekoe

Nadat we deze musical in Sittard hebben gemist is er een herkansing in Rotterdam op 29 mei as. Zijn er gegadigden? Dan opgave graag, misschien het handigst via
Jeu/Ellen te reserveren. Tel. 010-4843333 en eventueel bij de Oude Luxor in Rotterdam af te halen. Twee ouderen kunnen gratis twee kinderen (tot 12 jaar) meenemen. Dus de kinderen komen gratis binnen.
En als we geluk hebben vinden we ook weer een sponsor.

Bijna compleet?

Na enig enthousiasme van een van jullie hebben we gisteren op de markt in Eijsden vrijwel de hele serie WERELDBEROEMDE JEUGDBOEKEN voor kinderen en volwassenen aangeschaft.
1) James Cooper, De laatste der Mohikanen
2) Walter Scott, Richard Leeuwenhart
3) Hector Malot, Alleen op de wereld
4) Walter Scott, De page van Mary Stuart
5) Daniël Defoe, Robinson Crusoë
6) Mark Twain, De avonturen van Tom Sawyer
7) Lewis Wallace, Ben Hur
8) Jonathan Swift, Gulliver's reizen
9) Charles Dickens, Oliver Twist
10)Alexander Dumas, Robin Hood
11)Alexander Dumas, De drie Musketiers

In ons bezit is al:
12)Harriet Beecher-Stowe, De hut van Oom Tom

Hoewel de plaatjes op de achterzijde doen vermoeden dat er twaalf delen zijn uitgegeven, moeten er toch nog enkele andere zijn. Zo heb ik inmiddels al de hand kunnen leggen op
13)Jules verne, De reis om de wereld in 80 dagen.

Wie kan hier hulp bieden? Jullie behoren tenslotte allemaal tot de groep intellectuelen, wat dat verder ook moge betekenen.

Verdere aanwinsten waren:
1) Bert Peene, De waarheid en de leugen. Over de romans
van Maarten 't Hart
2) Piet Vroon, Toestanden
3) Han Fortmann, Wat is er met de mens gebeurd?
4) M. Argyle & P. Trower, Mensen onder elkaar. Het gedrag
in de omgang.
5) Antiquarisch: Prof. Pflugk Harttung, 1813-1815
Geïllustreerde Geschiedenis van onzen Vrijheidsoorlog.
(Van heel veel voor 10 euro. Inclusief het
kinderboekenweek geschenk 1995: Els Pelgrom, Bombaaj.
"Ik ben een hond met korte pootjes, etc...")

Waarom gisteren al die boeken?
Het was toch moederdag zeker?

vrijdag, mei 07, 2004

Dus toch?

Het begon afgelopen maandag met een telefoontje van dokter Bergmans, die de papieren van het ziekenhuis had gekregen en vroeg of ik al een afspraak had gemaakt.
We zaten aan de koffie en Jes kreeg dus het gesprek mee.
"Was dat de huisdokter?", wilde ze ten overvloede weten.
"Ja Jes, ik moet er straks even heen."
"Nou, dan zie je toch het onderscheid tussen voetvolk en een ridder. Wij moeten zelf bellen en hier hangt de dokter aan de lijn om te vragen of je je wel goed voelt."

Zo voelde ik me even later bij Bergmans inderdaad. Vooral toen hij meende dat er met het hart eigenlijk niets mis was. En de niersteen-theorie vond hij maar lá-lá.
Toen ik zei dat ik die zaterdagmiddag eigenlijk alle verschijnselen had gehoord die me 's avonds ten deel zouden vallen (krampen, overgeven, je broek niet droog houden, duizelig en 'o, wat ben je dan beroerd'), en het dus heel even op een voedselvergiftiging had willen houden, kwam het:
"Eigenlijk ga ik een heel eind met U mee. Een acute voedselvergiftiging brengt toxinen in het bloed, waardoor er een verlaging van de bloeddruk optreedt. Het lichaam wil er alles uitgooien, dus krampen, overgeven en diarree, maar het hart begint als een bezetene te pompen gek om nog bloed naar je hersenen te krijgen, zodat je niet van de wereld gaat. En dat geeft die duizeligheid, transpireren en hartritmestoornissen."

Afgezien van het laatste deel van die zaterdagavond was het verder een geslaagde dag. Met leuke gasten, familieleden niet uitgesloten, en een zeer instructieve rondleiding op Fromberg. Je weet wel, van de Amstel Gold Race. Hellingen kunnen kennelijk meerdere doeleinden dienen.
We zijn er maandagmiddag nog even naar toe gegaan om een flesje champagne te halen, want er was wederom iets te vieren.
Een jaartje ouder en weer gezond veklaard.
Want het was immers, dus toch, slechts een v.v. geweest?