dinsdag, maart 21, 2006

Verslag opa's verjaardag

Geleen, zondag.

Opa was eigenlijk vrijdag jarig, maar omdat dan natuurlijk niet iedereen er de hele dag kon zijn, vierde oop zijn verjaardag op zondag. Opa ontving iedereen om 12 uur, en we vertrokken naar een prachtig stuk natuurgebied. Het gaat gebruikt worden, en werd nu ook al een beetje gebruikt, voor vee en rivieren die hier dan lekker kunnen gaan meanderen, dus het wordt een echt mooi natuurmonument. We klommen ook een steile berg op(een klein hellinkje zei de begeleider), en zelfs tante Lies haalde het, na wat hulp van hem. De tijd vloog, en na een klein uurtje zaten we allemaal met vieze modderschoenen, pardon, natuurlijke schoenen aan een highthea tafel, en er werden heerlijke dingen zoals gebakjes, sandwiches*, chocolade, cakejes, koffie en natuurlijk thee geserveerd.




Toen iedereen lekker had gesmuld, vertrokken we naar een asielcentrum, waar opa een hele leuke cursus had georiganiseerd, 3 dames hebben een prachtige ketting gemaakt, 2 mannen een doek geschilderd, en de rest heeft borden geschilderd. Het bleek dat die randjes heel grappig met gewoon sjablonen werden gemaakt, en het was heel leuk werk om verder ook zelf gewoon je eigen bord(en) te maken.
We moesten ze alleen nog maar "inbakken"Na een paar uur ofzo zijn we weer teurg naar Bilderdijklaan 7 gekeerd, werd er heerlijk gebak(ook van Bea, zo'n lekkere chocotaart) gegeten en thee gedronken(alweer), en hebben ik en de andere kinderen een boswandeling met Bommel gemaakt. 'S avonds kregen we lekkere Chinees, en hebben Desi en ik een heel stuk van de kelder gedaan. Kortom: HET WAS EEN GEWELDIG LEUKE DAG!

*=zie recepten hierboven

Geen opmerkingen: