woensdag, april 02, 2008

Programma Zondag 6 april: Sch(r)ansen en Jordanen

Brunch bij John rond 11 uur
Speeches, sketches etc vooraf inleveren ter censuur (lees: wij maken ze graag nóg pikanter :))

Uiterlijk 12.30 zitten we in de auto's onderweg naar de Zaanse Schans!
Daar kun je rondlopen en elkaar kwijt raken lukt helaas niet (klein terrein); wie wil kan er een molen bezoeken maar verder is er genoeg te zien aan oude huizen en winkeltjes. Voor alle zekerheid spreken we om 15 uur af bij het restaurant (is er maar ééntje) En néé, het programma is zo strak dat we geen tijd hebben om daar nog wat te drinken; zou u dat toch willen dan graag in uw eigen tijd, dus vóór 15 uur daar een consumptie (of 2 of 3...) nuttigen. Geen paniek want een drankje volgt snel, kijk maar:

De chauffeurs rijden hun passagiers naar de Jordaan en zetten ze daar af (volg de aantrekkelijke diarreebruine Opel of gooi uw publiek willekeurig ergens er uit :0))
De passagiers duiken een geschikt café in (het eerste het beste lijkt al meteen geschikt dus) en wachten daar tot de chauffeurs arriveren die hun auto elders parkeren (tarief daar te duur). John begeleidt de chauffeurs al strippend (uhm, nou ja, met zijn strippenkaart dus) terug naar het café. We houden per gsm contact om te constateren dat de rest al in 2 cafés verwijderd werd en hun geluk in een derde probeert. De chauffeurs hebben pech, John levert behalve stripacties ook BVO (bier voor onderweg, stiekem te consumeren in de tram vanuit bruine onopvallende papieren zakken, ruim ingeslagen in de Clochard winkel te Parijs).
We hopen rond 16 uur weer herenigd te zijn (maar nogmaals, dan moeten we uiterlijk om 15 uur vertrekken vanaf de Zaanse Schans).

16.00: wandeling door de Jordaan o.l.v. Gids Johannes Cornelis Petrus.
Uw gids is te herkennen aan een opvallende papieren zak (met inhoud) :-)
Hij zal u markante Jordaanplekken serveren in de hier bekende zwembadpas (Kees de Jonge). Voor wie de wandeling te vermoeiend wordt is altijd een passend etablissement voorradig.
De wandeling eindigt bij het adres NieuwezijdsKolk 23 (Humprey's restaurant). Hier is ook een (dure) parkeergarage maar gezien het schema hopen we die niet nodig te hebben. Het restaurant is ook bereikbaar via tram 17 (halte NieuwezijdsKolk) richting Centraal Station), die overal haltes heeft aan de Raadhuisstraat (de grote staat/ader) door de Jordaan. Geen paniek als u ons kwijt bent (heerlijk rustig), bel dan 06-40201574 en uw gids loodst u vanaf uw lokatie naar het restaurant.

Uiterlijk 18.00 uur: Restaurant Humphrey's
menukaart http://www.humphreys.nl/wm.cgi?keywords=;id=51
Het restaurant is druk bezet, slechts als we ons uiterlijk om 18 uur melden krijgen we de belofte dat we om 20.30 de drie heerlijke gangen hebben doorlopen.

20.30: via tram 17 terug naar Johns huis
We zijn dan rond 21 uur bij John thuis vanwaar ieder zijn Tomtom activeert. Uiteraard begint het feest dan pas echt leuk te worden dus wie trek heeft in een afzakkertje is van harte welkom.

Tot zondag 6 april te Hemsterhuisstraat 74

John en Ine

Geen opmerkingen: