zondag, januari 31, 2010

Bambi leeft!











This was taken in Alberta , Canada in a back yard...Very cool!Bambi & Thumper ....really do exist!

zaterdag, januari 23, 2010

Jaaaaaa, 11-9 dan maar?

Wat nine-eleven ook voor wrange gevoelens kan oproepen, vandaag belde Eindhoven met de mededeling dat zaterdag 11 september weer een voorstelling zou zijn van 'Mannen komen van Mars, vrouwen van Venus'.
Ik heb een optie genomen op 8 acht plaatsen in rij 6. Ze houden die tot maandag a.s. voor me open.
Gaarne dus bericht van de vorige aanmelders. Nieuwe zijn natuurlijk van harte welkom, mogelijk wel een rijtje d'r achter?

dinsdag, januari 19, 2010

Helaas.....


Bedankt, snelle beslissers. Maar de 24 uurs periode was al weer te lang. Vandaag bleken in Eindhoven alleen nog 8 losse plaatsen beschikbaar. Men heeft mij op de wachtlijst gezet voor 8 aaneengesloten of minstens 4x2 aaneengesloten plaatsen. Maar daar stonden al 54 personen vóór me.
Huub heeft er dus een schrikbarend succes mee. De eerste nog niet totaal uitverkochte voorstelling is op 4 juni in Hoorn, of all places.
Goed nieuws kan er nu nauwelijks volgen, maar ik doe mijn best om op 7 maart een vervangend programma te verzorgen. Wie weet.
Zonder tegenbericht ga ik ervan uit de aangemelde personen op die dag in het Zuiden te mogen verwelkomen.

maandag, januari 18, 2010

Venus of Mars?

De theatershow van Huub Stapel, Mannen komen van Mars, Vrouwen van Venus, blijkt al maanden vooraf te zijn uitverkocht.
Maar dat blijkt nog even niet voor zondag 7 maart om 14.00 uur in Eindhoven.
In de hoop dat het nog 24.00 uur zo blijft, wil ik iedereen vragen zich z.s.m. te melden als hij er zin in heeft.
Snelle beslissers zijn dus nodig, of ze nu van Mars of Venus komen.

donderdag, januari 14, 2010

Dus toch?

Ja, sommigen twijfelen nog wel eens aan mijn verhalen. Of vinden ze van redelijke fantasie getuigen. Ik sluit dus niet uit dat het ook wel zo zal zijn gegaan met het bericht van 7 januari j.l. Geef 't maar toe, John.
Welnu, dan kan ik je daar toch even over terecht wijzen. Want de vermelde conversatie heeft de quote van de week opgeleverd, zo blijkt uit het LD en het DDL van zaterdag 9 januari j.l. Natuurlijk niet exaxt weergegeven, maar wat wil je met eeuwig slordige journalisten.

donderdag, januari 07, 2010

Never a dull moment

We zitten, ietwat aan de late kant misschien, te lunchen en ik lees in de krant dat T.O.N. na rijp beraad toch gaat meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Sittard-Geleen. (maart 2010).
Wat een geneuzel allemaal, zeg ik tegen LP.
Als de grote man van de provincie wordt Harry Bakker genoemd, normaal een oud-medewerker, maar waarvan ik nu graag de nuance wil aanbrengen dat het in feite een oud-ondergeschikte was. T.O.N.? Kun je je energie niet beter gebruiken, Harry?
Nauwelijks toe aan het volgende bericht gaat de telefoon.
"Met Dreissen van DDL en LD, ik heb een vraag aan U."
"Hopelijk kan ik U van dienst zijn."
"Het gaat over de gemeenteraadsverkiezingen in Sittard-Geleen, daaraan gaat T.O.N. nu ook meedoen."
"Ik lees het net in Uw krant."
"Ha ha, zo snel komt U daar niet mee weg."
"O.K., U had een vraag."
"Ja, eigenlijk een retorische vraag. Ze doen namelijk nogal geheimzinnig over de lijsttrekker. En nu konden wij, de mensen die in Sittard-Geleen van wanten weten op een rijtje zettende, ons niemand anders voorstellen dan dat U die lijsttrekker bent."
"Wilt U 't echt eerlijk weten?"
"Als U zo begint, weten we echt niet waar we aan toe zijn."
"Nou kort en bondig dan, het antwoord is nee."
"Maar U bent toch liberaal, weet wat er in Sittard-Geleen allemaal speelt en we zouden ons echt niemand anders kunnen voorstellen."
"Misschien een gebrek aan voorstellingsvermogen?"
"Maar we zijn nog niet overtuigd."
"Goed, laat ik U dan dit zeggen: Trots op Nederland, hoe zou ik dat in Sittard-Geleen moeten waar maken? Met T.O.S.G. zou ik al moeite genoeg hebben."
"Ho,ho, wacht even, waar staat dat voor?"
"Trots op Sittard-Geleen."
"U bent 't dus niet, mogen we daar van uitgaan?"
"Uw uitgangspunten zijn niet voor mijn rekening."
"Nu weten we nog niets."

Het leven van een journalist is moeilijker dan hij denkt.
En van een liberaal trouwens ook.
Want nauwelijks is de telefoon neergelegd of LP vraagt onheilspellen wantrouwend:
"Wiel, zeg me niet dat je voor T.O.N. gaat meedoen."
Inderdaad, het lot van een liberaal is dat noch de pers, noch zijn minnaressen hem echt begrijpen.
Maar is dat niet opwindend?
Never a dull moment.

woensdag, januari 06, 2010

Winter anecdote(familieboek)

Ik heb het gedaan. Eerst dacht ik dat ik het nooit zou doen. Een jaar geleden had ik mezelf voorgenomen om er nooit aan te beginnen, maar ik heb het wel gedaan. Heb ik een misdrijf gepleegd? Nee. Ik ben langs de deuren geweest om geld op te halen van mijn krantenwijk. Of dat alles is? Voor mij is het heel wat. Een jaar geleden werd ik opgebeld door Dion, van de Postiljon bezorging. Ik had mij volgens hem ooit een keer opgegeven. Ik kon het me niet meer herinneren, maar nu het baantje zo voor de hand lag, had ik ja gezegd. Maar, ik had hem wel gezegd dat hij niet verrast moest zijn als over 4 weken ik ontslag zou nemen, ik wist niet of ik er wel tijd voor had. Dion ging er van uit dat ik het wel lang bleef doen. Nog een keer vertelde ik hem nadrukkelijk dat ik niet zeker wist of ik wel op tijd kon bezorgen. Nou, dat was precies een jaar geleden, in januari. Ik heb een jaar lang elke woensdag de Postiljon bezorgd. Maar ik was van plan sowieso te stoppen in Juni, omdat als ik langer dan een half jaar door zou gaan, ik ook door moest gaan tot het ophalen van het geld, de echte klassieke krantenbonus. Dat ophalen, daar zat ik mee. Ik kon het niet maken om mij onderdanig en bedelend op te stellen tegenover de huisbewoners. Je moet een krant en een speciaal kaartje afgeven en dan moet je daarbij een gecodeerde zin uitspreken zoals, “de beste wensen” of “fijne feestdagen”, dat dan staat voor “graag zou ik nu geld krijgen”. Met het geld op zich heb ik geen moeite, anders had ik die hele krantenwijk nooit gedaan. Maar de manier waarop stond mij niet aan. Maar daar tegenover stond, dat je soms enorme bedragen kon verdienen, alleen maar door bij mensen aan te bellen. In Juni was het zover. Ik zou mijn krantenwijk opzeggen. Maar dat deed ik niet. Twijfelend ben ik de andere 6 maanden ook nog doorgekomen en zo was de dag aangebroken, de kaartjes waren er. En ik heb het gedaan. Eerst dacht ik dat ik het nooit zou doen. Maar toch deed ik het, en ik ben nu 80 euro rijker 2010 gestart.

maandag, januari 04, 2010

einddatum deadline in zicht

Een jaar geleden toen het idee van een jaarboek bekend werd gemaakt, werd ook een einddatum vast gesteld. Volgens mij was dat ergens in het voorjaar van 2010. Dus hoofdredacteur, wanneer wordt het boek naar de pers gebracht?

zondag, januari 03, 2010

Wie wil er nou geen douche?

Nou, ikke wel en zeker deze is voor herhaling vatbaar :) Jaja, ik word maar één keer "the full deck of cards", een belangrijk getal voor een bridgespeler :)
En o ja, ook nog een versnelde (jaja, echt :)) opname van mams enthousiasme over mijn verjaardag....