woensdag, mei 26, 2010

Hondenlabel



Ik mag van mijn vader alleen nog maar naar auto’s kijken die goed voor het milieu zijn, omdat grote auto’s hebben nu asociaal is vanwege het broeikaseffect. Als je niet zoveel verstand hebt van auto’s, net als ik, is er een handige manier om te kijken of de auto milieuvriendelijk is. Daarvoor hebben ze namelijk energielabels gemaakt. Op een schaal van A tot G kun je zien hoe zuinig een auto rijdt. Steeds meer fabrikanten brengen hun eigen A-label auto op de markt. De A-auto’s zijn niet alleen goed voor het milieu, maar ook nog voor de portemonnee. Je betaalt relatief minder voor benzine/dieselkosten omdat je langer rijdt op 1 liter brandstof. Maar nu kwam ik met een idee. Wat als er nou ook zo’n soort label voor honden was? Dat grote eters een G label krijgen en chihuahuaas een A label. Dit label is niet bedoeld voor het milieu, maar meer om baasjes te laten weten waaraan ze beginnen. Zo moet een hond die veel beweging nodig heeft, ook een veelverzorgingslabel hebben. Kijk maar eens op Animal Planet, er zijn in Amerika en andere landen veel mensen die niet wisten waaraan ze begonnen. Er zijn veel programma’s vol met beelden van verwaarloosde huisdieren, vooral honden, die op straat in noodtoestand worden aangetroffen. Als de eigenaren van te voren wisten dat hun hond veel aandacht en speelruimte nodig had, dan waren ze misschien nog van gedachten veranderd om een hond in huis te nemen. Wij hebben hier in huis ook een hond, overduidelijk eentje uit de A categorie. 3 keer per dag zijn behoeften laten doen buiten, 2 keer per dag wat farmfood brokken erin en af en toe een stok gooien, en hij ligt weer voldaan minstens 10 uur in zijn mand. Hij solliciteert af en toe wel voor een B-label hond, want hij kan ontzettend goed nagelend jou op de hielen zitten, ook als je hem al uitgelaten en eten gegeven hebt. Helaas is dan één keer hem op de grond gooien niet voldoende. Je kunt er chagrijnig van worden, maar je kunt er ook om lachen. Want een beetje karakter kan toch geen kwaad bij zo’n sneltevreden A hond?

6 opmerkingen:

H. Jeusson zei

Volgend artikel gaat ook over een dier. Waarschijnlijk een konijn.

doortrapper zei

Goed idee, vooral als er belastingvoordeel is te halen, minder hondebelasting in dit geval dan. Zou het eens insturen naar de partij voor de dieren, tis verkiezingtijd nu, gaan ze vast iets mee doen.

Anoniem zei

Bommel, lees je me?
Nou je toch ideeen bespreekt, hoe zit het met het inruilen van een A-hond voor een A-automobiel? Eventueel met kleine bijbetaling. Neenee, van de garagehouder, niet van de Bommelhouder.

ellen coumans zei

nou bommel,maak ze het leven maar zuur daar op de gouwe 21, je hoort een g-label te hebben,dus..ze komen er veel te makkelijk vanaf

Hub zei

nee nee, inruilen alleen van auto naar hond. Dat is veel beter voor het milieu. Ben alleen benieuwd of Bommel ons ook bepakt en al binnen 2 uur in Limburg brengt.

J.W. zei

Wat een geneuzel over honden en/of auto's.
Neem een voorbeeld aan LP en neem een fiets. Geen belasting en...hoef je ook nooit uit te laten