maandag, mei 10, 2010

Ita weet wel raad met Spa!




Voor alle duidelijkheid: dit gaat niet over de chinezen die geen raad wisten met Spa rood en daarom stiekem sprite opdienen. Het gaat over de Champions League, voetbal dus. Internazionale, de italiaanse topploeg schakelde barcelona, de spaanse topploeg uit in 2 wedstrijden. Ze deden dat door thuis te winnen met 3-1, zodat ze een flinke voorsprong hadden als ze in Barcelona moesten spelen. In die uitwedstrijd stond Inter al snel met 10 man op het veld. Barcelona kreeg hierdoor de kans om te scoren. De italianen staan er bij mij bekend om dat ze heel goed de 0 kunnen houden door met het hele team goed te verdedigen en dat deden ze ook. Elke keer als barcelona de bal had en ze kwamen op de helft van de tegenstander, stond er om het penaltygebied een italiaanse muur van 9 voetballers. Barcelona scoorde wel nog, maar dat doelpunt kwam veel te laat en de wedstrijd eindigde met 1-0. Niet genoeg dus voor de spaanse ploeg. Naast de wedstrijd gekeken te hebben, heb ik ook goed geluisterd. De commentator kan soms leuke nieuwtjes vertellen, zo zei hij dat inter vaker met deze verdedigende taktiek de champions league had gewonnen. Maar er zitten ook de meest zinloze zinnen in zijn commentaar. "Als barcelona niet gaat scoren vandaag, winnen ze niet." "Als er een speler met rood af moet, hebben ze nog maar 10 spelers."

Wie laatst ook met 10 man op het veld stond, was Nieuwerkerk B5. Niet omdat ik of 1 van ons een elleboogstoot had uitgedeeld, tenminste, zover ik weet zijn we daar niet voor gestraft, maar we begonnen al met 10. Dit kwam omdat er iemand een paar uur van te voren afmelde omdat hij een kans kreeg geld te verdienen bij de supermarkt. Een voordeel hiervan was wel, dat ik kon rekenen op een basisplaats. Zoals de commentator zou zeggen: Als je maar 10 spelers hebt, kan iedereen spelen!".
Nog erger was dat het team waartegen wij uit moesten spelen, aan de overkant van de competitie ranglijst stond, en voor mensen die het nog niet weten, wij staan niet bovenaan! De al-kampioen-tegenstanders toonden in mijn ogen geen sportief gedrag, want zij stonden wel de volle 60 minuten met 11 man. Waarom maar 60 minuten? Omdat de scheids medelijden met ons had en al vroeg in de tweede helft af floot met een stand van 9-0...

6 opmerkingen:

H. Jeusson zei

naast reacties is ook kritiek welkom; hoe kan ik anders een betere schrijver worden? Dit geldt ook voor mijn andere artikels.

H. Jeusson zei

let wel, officiƫle feedback zoals wij hebben geleerd op school begint positief, dan wat beter kan en afsluiten met iets positiefs!

ellen coumans zei

wat een tr...v...(het laatste gedeelte dan..)

J.W. zei

Ok, enkele kritsche vragen dan.
1)Spelen jullie niet altijd 60 minuten of is B5 een seniorenteam?
2)afmelde?
3)En jij bent blij met een basisplaats in een team dat voortijdig met 9-0 achter staat?
4)naam scheidsrechter graag.
5)Welke boete krijgt de afwezige geldverdiener?
Kom op Hub, zijn allemaal makkelijke vragen.

Hub zei

wij spelen altijd 80 minuten. af gemeld? gemolden? ik weet het niet. Ik ben blij met een basisplaats omdat je dan weer jezelf kunt verbeteren, ook/juist in wedstrijden wanneer de tegenstander beter is. Scheids onbekend. De boete weet ik niet, misschien krijg ik daar zaterdag iets van mee.

J.W. zei

Wat dacht je van afmeldde? Of is het werkwoord afmellen?
En zit jij niet al lang in B5?
Naam scheids belangrijk, dat is een knoeier als hij voortijdig af fluit en dat moet worden gemeld.
Hoeft hij zich nooit meer te mellen of af te mellen.