woensdag, mei 05, 2010

Prijzen plukken





De winter is voorbij en het wordt tijd dat we vaker de tuin in duiken. Maar het duikt niet fijn als er alleen droge aarde ligt met stenen erin, of grond waar alleen onkruid op groeit. Persoonlijk heb ik liever geurende bloemen en trotse planten om mij heen in de tuin. Omdat ik in slaap was gevallen had ik al een bezoekje aan de bakker gemist, maar toen ik gevraagd werd om naar de intratuin te gaan voelde ik mijzelf zeer vereerd en zo kwam ik tussen de bloemetjes terecht. Om mij heen waren allemaal mensen aan het wroeten tussen de groene blaadjes van de planten en af en toe een oud vrouwtje dat verslaafd was aan de geur van de lavendel. Met alle respect voor deze vrouwtjes, want ook ikzelf werd door deze geur aangetrokken, met goede herinneringen aan vroeger toen onze tuin rijk was aan deze bloemen. Ik heb er zelf 3 potjes van gekocht. Onze tuin was en is ook nog steeds rijk aan kruiden, maar ook die hebben we nog bij de intratuin gekocht. 2 soorten tijm en laurier. Het laatstgenoemde kruid kunnen wij goed gebruiken als wij aan het oefenen zijn om meesterchef te worden in de Limburgse keuken. Er wordt namelijk veel laurierblad gebruikt in het maken van bijvoorbeeld zuurvlees. De volgende dag thuis schoten wij de tuin in, omdat duiken nog niet kon. We moesten onze nieuwe aankopen immers nog planten. Tussen het planten door heb ik ook nog geld verdiend met kranten rondbrengen, dus het was bloemen planten, en winst oogsten.
Ik hoop dat de planten hier en in Geleen het goed doen, anders moeten we maar niet meer naar de intertuin gaan.

3 opmerkingen:

ellen coumans zei

jaaaa!! we zijn weer een paar plantjes rijker en weer lekker gewroet in de aarde (alhoewel het moeilijk wroeten is met drie kapiteinen aan boord..maar goed dat lies niet ook nog thuis was..maar..die zal het worst wezen wat in nieuwerkerk nog groeit en bloeit, haar ogen zijn vanaf nu op maastricht gericht..

J.W. zei

Naast kok, voetballer, krantenjongen, saxofonist en drummer zie ik je binnenkort ook als volwaardig hovenier optreden. Ben benieuwd wat je vindt van mijn 'wijngaard des Heren'.

Anoniem zei

ahaaaa, nieuwe tuinen, dan is die 12m2 in Lauenstein erg magertjes :)
Hub, je schrijft echt heel leuk met woordspelingen en zo! Toch maar schrijver worden dan? John kijkt de kring nog steeds niet rond :) maar voor jou zie ik zeker toekomst! Groetjes, ine