vrijdag, augustus 06, 2010

Met het shirt van gisteren


Het is warm, soms heet, te heet zelfs. Maar meestal kun je ervan genieten, als de zon schijnt en je lichaam opwarmt. Het is zomerweer. Sterker nog , het ís zomer! Naast de fijne warmte is het fijne van de zomer, dat het bijna het hele seizoen vakantie is. Dat zijn duidelijk twee voordelen. Cruijff zou zeggen, elk voordeel heb z’n nadeel. En ik moet hem toch gelijk geven. 2 nachten heb ik dat ook gedaan. Het enige wat ik had moeten doen was slapen, maar het enige wat ik heb gedaan is jeuken, naar het Zoemconcert geluisterd en als een aap met hondsdolheid om me heen geslagen en geprobeerd zoveel mogelijk muggen te doden. Om revanche te nemen, om mijn bloed te wreken. Zie mij niet als een bloedlustig persoon, bloedlustig zijn de muggen die ik altijd 2 kansen geef. De eerste kans is om 9 uur, als het begint te schemeren en ik de lampjes aandoe. Ik laat het raam nog even open staan, waarschuw alle muggen dat als ze nu niet vertrekken ze niet meer weg kunnen. De 2e kans is, ik schat rond half 2 s’ nachts, als ze mij allemaal één keer hebben gestoken. Ik wuif ze weg en slaap verder. De mug die het dan nog niet begrijpt, schrikt zich (helaas niet letterlijk) dood als ik om 5 uur uit mijn hoogslaper spring, grijpend naar het oude shirt van gister. Het is zinloos, al het bloed dat ze hebben gewonnen gaat weer verloren, het blijft achter op het plafond of aan de muren. Mijn nachtrust is ook verstoord. Het zou beter zijn als die duizenden muggen is met een concreet plan komen om de bloedbanken te beroven en dan lang en gelukkig te leven, zonder mijn slaap te onderbreken. En nee, ik heb nog nooit gehoord van een hor en van een klamboe wil ik al helemaal niets weten.

7 opmerkingen:

H. Jeusson zei

Voor de duidelijkheid van de foto: plaats delict van 2 vermoorde muggen.

H. Jeusson zei

test: Ik heb een nieuw profielplaatje.

ellen coumans zei

ja, ik zag het bloed al van de muur druipen, wat een slechte ouders heb jij!! VOOR dat ik dit stukje gelezen heb, heb ik al een anti muggen stekker in je stopcontact gestopten een citroengeranium bij je hoofdeind geplaatst en..als het een beetje mee zit, ga ik ook nog wierook voor je branden op je kamer...en anders...maak je me maar wakker op alle vermoord uurtjes en ga ik samen met je de strijd aan!!!

Anoniem zei

eh, ben niet zo blij met al dat bloed aan de muur ....

J.W. zei

Tjonge, tjonge, citroengeranium, wierook branden.
Allicht dat 't er barst van de muggen.

ellen coumans zei

en of dat niet alles is...zelfs de batterijen van de electrische vliegen...uh...muggen'mepper' (elektrolyser) vervangen zodat ze door een kort maar krachtige verbranding meteen in rook op mogen gaan...
ik begrijp (gezien de vele opmerkingen van j.w. gielkens op zijn eigen site) dat er helpende handen zijn neergestreken uit het noorden??

J.W. zei

Ja,ja. Er wordt wat opgeruimd en afgestoft. Op een gegeven moment stortte door dat afstoffen zo maar een hele boekenkast in elkaar. Alsof het potig spul had toegeslagen.
Gelukkig waren er helpende handen, dat wel.