zondag, augustus 15, 2010

Miljonairs in geldnood (krant column)


Nederlandse voetbalclubs hebben geld te kort. Als ik aan iets denk dat geld te kort heeft, denk ik zelf eerder aan de ontwikkelingslanden. Maar uit het nieuws blijkt dat ook de Nederlandse voetbalclubs het moeilijk hebben. Het was al eerder het geval bij de club RKC Waalwijk. De club zou failliet gaan, maar werd nog net op tijd gered. Niet door de club of sponsors, maar de trouwe supporters doneerden geld bij de ingang van hun favoriete club. Is het niet een beetje raar, of zelfs zielig dat de supporters het geld moeten opbrengen om de club in leven te houden? Ze betalen al genoeg voor seizoenskaarten en fanshopartikelen. Het meest gekke is nog dat de club in geldnood is omdat de spelerssalarissen te hoog zijn. Zou het daarom niet beter zijn als al die spelers die in tonnen uitbetaald krijgen een klein deel van hun salaris bij elkaar leggen? Want wat voor de supporters veel geld kan zijn, is weinig vergeleken met het geld dat de voetballers verdienen. En trouwens, de voetballers zouden het meest hun best moeten doen om de club levend te houden, want zij zijn namelijk degene die met voetbal hun brood verdienen! Anders moeten ze weer op zoek naar een andere club, die misschien helemaal niet zitten te wachten op nieuwe spelers. Ik ben zelf een fan van de eredivisie en ik hoop niet dat er clubs om deze reden failliet gaan. Maar mocht het toch gebeuren, is het dan niet hun eigen schuld?

5 opmerkingen:

H. Jeusson zei

hoeveel spellingsfouten heb ik weer gemaakt?

ellen coumans zei

geen idee hub, ik ging totaal in het stukje op..ik wist niet van het bestaan van sponsoring van fans om een voetbalclub in leven te houden...belachelijk!!IK BEN HET helemaal met je eens!!

drtrppr zei

ben benieuwd

J.W. zei

Spellingsfouten? Geen gezien.
Volgens oma, die zelf niet kan reageren, zegt ze, moet dit stuk zó de krant in.
En volgens mij heb je de gevoelige snaar geraakt, waardoor veel clubs in financiële problemen zitten.
Maar de economie werkt als een chemische reactie, vroeg of laat wordt het evenwicht gevonden. Om dit evenwicht te bevorderen, zou ik het naar de KNVB sturen; Die jongens hebben slechts 4 profclubs in Nederland financiëel in orde bevonden. Zouden ze toch consequenties aan moeten verbinden. Hub, stuur dit logisch denkwerk naar de KNVB en vraag om een reactie.
Gewoon doen dus.

Anoniem zei

Tis toch erg dat een 16-jarige veel meer inzicht heeft dan al die hoge pieten met dikke salarissen. Ik ben het helemaal met je eens dat het superlogisch is dat de SPELERS een deel van hun loon inleveren: 1) ze redden hun club en hun eigen hachje en 2) de spelerssalarissen zijn sowieso absurd hoog! Juist die waanzinbedragen (en de oranje massahysterie van de bevolking) zijn de reden dat ik TEGEN profvoetbal ben.
Opa heeft gelijk: de krant in met je stuk en de KNVB vragen om opheldering! Groetjes, Ine