zondag, september 05, 2010

Koude Patatten

Bij ons thuis eten we graag patat. Maar we eten het liefst ook gezond, als het kan. Dus patat maken we zelf als er iemand is die er genoeg zin in heeft om zelf aardappelen tot rauwe frietjes te produceren. Als dat niet het geval is, liggen de frietjes bij de Verhage voor ons klaar en hebben we met kortingsbonnen voor maar 7 euro al snel een eenvoudig doch voedzaam maal. Helaas kwamen mijn vader en ik erachter dat de Verhage geen snackbardiensten meer verleend na 21:30. Daar kwamen we achter toen ik een hongeraanval kreeg en de maaltijd die we rond 7 uur hadden gegeten niet voldoende was voor mij. Na genoeg klagen had ik een deal gesloten om na saxofoonles, die duurt van 20:50 tot 21:20, nog naar de Verhage te gaan. Dus toen ik met een knorrende maag van saxofoonles in de auto stapte en we de gesloten deur van de Verhage niet open kregen, zijn we helemaal naar Capelle gereden om daar nog enige verzadigende frietjes te scoren bij de McDonalds. Het was al een hele tijd geleden dat we voor het laatst hadden ge-McDrived, en er is ook geen enkele reden om het nog een keer te doen. In die periode van misschien wel 10 jaar hebben ze nog geen vorderingen gebracht in de McDrive technologie. Je moet nog steeds bestellen door te communiceren met een werknemer door middel van een microfoon en slechte luidsprekers. Tegenwoordig doen we alles al geautomatiseerd, maar blijkbaar is het nog niet nodig om de bestelling via een touchscreen in te voeren. Het enige wat veranderd is dat er nu boven de luidspreker een beeldschermpje is gemonteerd voor extra reclamespotjes. Daarna duurt het nogal een tijd om de frietjes die per honderden porties altijd al klaar liggen, 3 meter te verplaatsen en in een kartonnen zak te stoppen. Waar je dan moet wachten? Het zou makkelijker zijn om in de bosjes te parkeren want de parkeerplaats(en) zijn duidelijk niet groot genoeg voor de bezoekers van de McDrive. De frietjes worden ook niet geleverd in folie of iets dat de warmte kan behouden, nee de frietjes zijn gewoon koud als je thuis bent aangekomen. Niet veel verbetering dus. En daarom ook niet echt aan te raden. Ga gewoon naar de Verhage als die in de buurt is, het scheelt je ook nog een aantal centen. Ik zou de McDrive alleen aanraden als je echt mensenschuw bent en niet naar binnen durft te gaan om daar 3x zo snel je bestelling te krijgen. Rij ook niet met je Hummer of Pick-up langs, want die past never nooit niet op de parkeerplaats en je verbrandt ook nogal wat brandstof als je de motor aan laat staan.

3 opmerkingen:

H. Jeusson zei

Nog niet gecontroleerd op spelfouten.

ellen coumans zei

dat is zeker al even geleden dat de mcdrive voor het eerst functioneerde..en het paard zal in dit geval de motor wel uit hebben en weer even op adem kunnen komen...dat is dus de oplossing!
maar..zoals lieske zegt: als je in het bezit bent van een (schoongemaakte) frituurpan en een zak diepvriespatat, is dat toch de meest econometrische oplossing!! was ik even blij dat ik aan beiden voorwaarden NIET voldeed!!

J.W. zei

Wat zullen we nu? Frites halen in Capelle en dan in Nieuwerkerk ontdekken dat-ie koud is. En we hadden ook nog zo'n griezelige honger? Hoe griezelig? Dan eet je toch mij McDonald, in de bosjes of onderweg? Of anders toch maar een snellere bolide? Want zo te zien is 't paerd meug, Sterker, zo te zien haet 't paerd de kneup aaf.
En nu heeft McDonald 't gedaan?