zondag, september 19, 2010

Nog steeds een beetje jarig


Naast al mijn prachtige cadeaus op mijn verjaardag, heb ik ook nog 2 cadeaus gekregen die ik op mijn verjaardag nog niet mocht en kon gebruiken. Het één was de scooter, het ander was het geld voor het praktijkexamen, wat sinds Mei dit jaar ook gehaald moet worden om legaal te mogen rijden. De scooter mocht ik nog niet gebruiken, het praktijkexamen kon ik nog niet afleggen omdat daarvoor weer een theoriecertificaat voor nodig is(dit was vóór Mei alleen nodig om te mogen scooteren).
Dit kon ik wel al doen, maar dan moest ik eerst 110 bladzijden leren. En ik was net zo blij dat ik dat niet meer voor school hoefde te doen, omdat het vakantie was. Daarom deed ik elke dag een paar bladzijden, zodat het minder opviel voor mijzelf dat ik aan het leren was en na 3 weken was ik klaar. Ik was niet alleen te lui om te leren, ook te lui om een afspraak te maken met het CBR om het examen af te leggen. Gelukkig hielp mijn vader nu een handje en dreigde de scooter te verkopen als ik niet snel een datum reserveerden. Ik schreef 30 euro over en mocht donderdag 16 september om 9:00 de 50 theorievragen in Barendrecht beantwoorden. Tenminste, dat was het plan. Want om 8:30 zaten mijn vader en ik zenuwachtig in een korte file richting Barendrecht zonder de juiste bestemming ingevoerd te hebben, want het adres waar ik moest zijn, was niet bekend bij ons navigatieapparaat. Mijn vader boos op zichzelf omdat hij nou toch maar op Google Maps had opgezocht waar de Zwaalweg precies lag, ik probeerde mijzelf gerust te stellen dat er “maar” 30 euro(6 weken kranten bezorgen) weggegooid zou zijn als we niet op tijd kwamen. Gelukkig was daar alweer(ik ben de tel al kwijt geraakt) mijn moeder die vanuit huis Google Maps bekeek en ons naar de Zwaalweg begeleide, wat moeilijk was omdat de bestuurder naast mij nog steeds scheldend mijn gesprek verstoorde. Toch was ik er nog om 8:50. Ik kreeg te horen dat mijn plek in de zaal tafel 2 was. Achter tafel 2 probeerde ik zo min mogelijk fouten te maken, bij 7 fout ben je al gezakt, en toen de vragen eindelijk voorbij waren, werd de uitslag berekend. 10 minuten zat ik daar gespannen te luisteren om de verhalen die ik om mij heen hoorde. Was het dan zo moeilijk? Mensen kwamen hier al voor de 5e keer. Ik was totaal niet overtuigd dat ik zou slagen, zeker niet omdat ik ook geen officieel studeermateriaal had, maar een gedownload boekje waar verkeerde snelheden in stonden. Ik mocht opstaan, naar de deur toe lopen en daar kreeg ik mijn theoriecertificaat; 5 fout! Alle spanning verdween en ik voelde mij weer vrij. Maar voor hoelang? Aangezien er geen rijschool in Nieuwerkerk a/d ijssel is voor bromfietsen, maar ik moet echt nog mijn praktijkexamen halen.

8 opmerkingen:

H. Jeusson zei

Nog niet gecontroleerd op fouten.

Anoniem zei

Wordt nog steeds boos, maar heoft gelukkig niet nog een keer.

ellen coumans zei

wie is u??
ik ben de moeder van hub en plaats hier een cliché-antwoord , aldus hub: ik had er het volste vertrouwen in dat het ging lukken, nu hub zelf nog!

J.W. zei

Wat een succes dus weer. Maar Hub, sinds Huub Stapel in Parktheater Eindhoven weet je toch dat mannen maar een ding tegelijk kunnen? En, zoals altijd, vrouwen dan klaar staan om zo onopvallend mogelijk de zaak in het gareel te houden?
En nu je praktijkeamen nog 'even'. Zal wel heel wat meer kosten dan zes weken kranten bezorgen. Ik zou zeggen: gooi er nog een artikeltje tegenaan.

Jos Gielkens zei

Proficiat! En wanneer heb je je praktijkexamen? Dan weet ik dat ik paar maanden niet meer richting Rotterdam moet gaan rijden... ;)

Jos Gielkens zei

P.S. Sanne is vandaag voor haar rijexamen geslaagd, dus ik als trotse vader direct opa en oma per SMS geïnformeerd. Het viel mij al op dat ik zoveel mobiele nummers van Opa en Oma had/heb, maar........... waarschijnlijk is de melding op NIET 1 telefoon aangekomen vanwege oude nummers of lege batterijen?? Vandaar bij deze ook een melding via (de achterdeur van) de website!

ellen coumans zei

het lijkt wel of je opa bent geworden!! en nog maar weer eens gefeliciteerd dan!

J.W. zei

SMS? Wa's dat nu weer? Is dit niet ook een goede, misschien wel de beste, manier om iets mee te delen?
Gefeliciteerd. En nu snel een krantenwijkje nemen om een auto te kopen?