zondag, oktober 03, 2010

Cultuurvereiking is voorbij zonder vliegtuigmaatschappij


Wat zou er gebeuren als alle spullen uit het buitenland duurder werden? Evenals de reiskosten om lekker naar een zonnig eiland te gaan en daar even in de zomer te ontspannen van alle werkdruk? Niet zo’n prettig vooruitzicht, toch? Daarom is het maar beter als dat niet gebeurt, dus is het beter als er geen belasting betaald hoeft te worden voor vliegtuigvluchten.
Om de ontbossing tegen te gaan is er het idee om hetgeld dat hiervoor nodig is, door vliegtuigpassagiers te laten betalen. Als dit gerealiseerd wordt, stijgen de prijzen dus voor de consument. Je zult toch nog eens aan deze extra kosten denken als je ligt te zonnen op het strand, en dat geeft een slecht gevoel. Sterker nog, er zullen veel mensen zijn die wel betere bestemmingen weten voor hun extra geld en zullen niet meer gaan vliegen. Dit is toch jammer, de economie is al slecht, maar de vliegtuigmaatschappijen krijgen er nu dus ook nog van langs, ze missen een deel van hun inkomen. Als ze hierdoor faliliet gaan, kan er al helemaal niemand meer vliegen.

Als het om het missen van inkomen gaat, zullen vliegtuigmaatschappijen niet de enige zijn die de gevolgen zullen voelen. Exporteurs en importeurs moeten meer betalen, hun spullen moeten namelijk ook door vliegtuigen getransporteerd worden. Hier stijgt de prijs van veel producten, denk maar aan alle producten die uit China afkomstig zijn! De toeristische sector zal er ook onder lijden; er zullen minder toeristen geld uitgeven, of omdat er minder toeristen zijn, of omdat de toeristen geen geld meer over hebben. Mensen die zullen vliegen, missen nu ook een stuk cultuur van de landen die praktisch niet met de auto bereikbaar zijn. Dat is toch jammer, want iedereen wil toch wel eens in zijn leven het witte huis, Athene of Machu Picchu bezocht hebben?

Het belangrijkste is misschien nog wel, dat het hele idee bedoeld is om ontbossing tegen te gaan, en zo iets bij te dragen aan het milieu. Het is bekend dat bijna iedereen toch op vakantie wil, maar niet meer gaat vliegen. Dus rijden ze met de auto! En al die auto's samen kunnen toch ook een aardig deelvan het milieu verpesten!
Veel mensen zullen eronder lijden, terwijl het milieu er niet veel van opknapt. Laten we daarom maar gewoon de vliegprijzen zo laten. Het is beter om vliegtuigontwikkelaars nieuwe modellen te laten ontwerpen die zuiniger vliegen. Ze krijgen hiervoor betaald en er is dus geen extra geld nodig voor dit probleem.

5 opmerkingen:

drtrppr zei

snap de titel niet, moet het niet zijn ' vereiking is voorbij .... '

ellen coumans zei

ik ga awel met de fiets...is dat ook goed?? schijn je ookmee tot spanje te komen,zelfs te voet!

john zei

De strekking van het hele artikel ontgaat mij. wat bedoelt de schrijver nou eigenlijk te zeggen?

J.W. zei

John, heb je niet tot de laatste zin doorgelezen? Daar staat wel iets.
De titel is inderdaad een beetje verwarrend, want verrijking zal hij niet bedoeld hebben. Dan had-ie dat wel geschreven.

Jos Gielkens zei

Als ik het vliegtuig zo zie, zal het gaan om het verlies van tropisch regenwoud. Dat zijn GEEN eiken en is ook GEEN verrijking, vandaar verEIKing!
Dat jullie dat niet snappen.....