woensdag, oktober 20, 2010

Ontbijt als een keizer

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Nu is het vakantie en we wilden wel eens wat anders dan rijstewafels en Lidl-brood. Gelukkig kun je tegenwoordig op veel andere plekken de belangrijkste maaltijd van de dag bestellen, maar aangezien deze maaltijd zo belangrijk is moet je wel zorgvuldig een alternatief kiezen. We wisten dat al van de Ikea en de McDonalds, maar daar gingen we dit keer niet heen. Bij de Ikea word je voorzien van thee of koffie met een hard gekookt eitje, een broodje en een croissant(zie foto),dat allemaal wat droogjes is, maar altijd anders dan thuis en wat wil je veel voor 1 euro? De McDonalds daarentegen geeft meer zorg aan de kwaliteit van het ontbijt. Het is warm en duidelijk proefbaar vers. De McMuffin(herbenoemd door mijzelf tot McEgg), die je krijgt naast een croissant en thee of koffie(en tropicana of melk), is een lekker broodje met daarop bacon en gebakken ei in de vorm van een hamburger(zie foto). Dit beter smakende ontbijt kost je helaas wel wat meer euro's. Voor de duidelijkheid, bij deze 2 restaurants aten wij afgelopen week (nog?) niet. Waar wij wel ons ochtendmaal voor de eerste keer nuttigden, was bij de Hema. Dit kost ook maar 1 euro en is veel smakelijker dan het eten van de Ikea. Misschien ligt dat ook aan de omgeving waarin je het eet; bij de Ikea zaten we de laatste keer in de propvolle speelhoek van de kleuters en in de Hema maakten de kleuters die er waren geen krijsend lawaai. Ook bij de Hema krijg je een croissant met thee of koffie en daarnaast een stokbroodje met een lap gebakken ei en bacon. Dit smaakte, maar kon niet tippen aan de McEgg. Mijn stokbroodje was niet helemaal goed gebakken en mijn bacon was koud, maar het was beter dan het gekookte ei van de Ikea dat je zelf nog moest pellen. Mijn thee werd wel geserveerd in een XL-mok, dus dat maakt veel goed.

Mijn conclusie is dat de Hema wint met de prijs-kwaliteitverhouding, maar als het geld je op de rug groeit of je niet voor minder doet, ga dan bij de McDonalds ontbijten. En voor de mensen die toch al een matras moesten kopen of gingen kijken voor een nieuw bureau, ga gerust ontbijten in het Ikearestaurant, want dat is opzich ook wel een prima ontbijt.

5 opmerkingen:

drtrppr zei

Ontbijt voor 1 euro? Als je thuis eet ben je al duurder uit, echt iets voor studenten. Was mooit geweest als er een tabelletje bij zat, voor het overzicht.

ellen coumans zei

haha, onze analist! foto's zijn ook o.k. hoor, het water loopt me alweer uit de mond, maar..misschien meerdere opinies nodig om een wetenschappelijke conclusie te trekken? ik ga voor de Hema hoor! want..kaas of thee heb je ook altijd wel nodig, en anders ga je gewoon naar de ah, die ook om het hoekje ligt of elektronica bekijken 2 hoekjes verder! de dag begint dan vroeg (ook meenemen in je onderzoek...slik..)dus..dan kan je er nog heel wat van maken! en lieske heeft een kaarsje opgestoken dat we droog zouden blijven onderweg (op de fiets..), ook een factor om mee te nemen (afstand..)al met al...alle ontbijtjes hebben hun charme!mmm!!

J.W. zei

Geweldig, zo'n onderzoek naar het beste én genoeglijkste ontbijt. Droog blijven is, zo begrijpen we, ook altijd een belangrijke factor.
Nadenkend kom ik tot de conclusie dat er niets gaat boven een ontbijt op de Bilderdijklaan.
Altijd droog, keuze uit diverse toestanden, desnoods een glaasje champagne en o ja, er moet wel eens een eurotje bij.
Ik ga ervan uit dat de studenten van nu dat straks ook wel kunnen opbrengen. Jullie hebben dus nog iets om naar uit te zien....

john zei

Ik ben het helemaal met Pa eens. Het beste ontbijt eet je thuis: goedkoop en je kunt het zo lekker maken als je wilt.

Lieske zei

leuk!