woensdag, februari 23, 2011

Andere Oma 82


Als er één iemand goed feest kan vieren is het Andere Oma wel. Met kerst was ze ook al van de partij en heeft toen eens wat anders gegeten dan aardappelen met groente en vlees. Nu was onze Oma jarig en dat al voor de tweeëntachtigste keer! Van de 82 keren ben ik er zelf niet zo vaak bij geweest als Oma zelf, maar van die keren dat ik er wel was, vierde ze het niet echt uitbundig.

Dit jaar kwamen we na het eten op bezoek om Oma persoonlijk te feliciteren en haar traktaties in ontvangst te nemen. Die waren de moeite echt waard om te komen voor alle zieken, aldus Oma zelf. Nou, daar had ze niet ongelijk in. Naast tissues en diversen kalenders, kaarten en gebreide wanten die nogal te klein waren, was er ook voor iedereen honderd euro beschikbaar om nieuwe kleren te kopen.

Daar zaten we dan in de avond bij oma thuis. Gegeten hadden we al, dus dat konden we overslaan. Meteen deden we de traktaties en daarna kregen we thee met feestelijke taart. De taart was nogal zoet, maar smaakte goed. Zo’n feest bij Andere Oma is nog eens wat anders dan de feesten van tegenwoordig. Geen harde muziek, geen danspartijen, niet veel mensen; gewoon een tafel met ons gezellige gezinnetje op een stoffig vloerkleed.

Voor mij zijn deze klassieke partijtjes iets te klassiek, dus begon ik met het tekenen op de servet. Toen Andere Oma nieuwsgierig werd, liet ik de tekeningen zien en stopte de servet onder haar eigen mokje, waarbij ze zei: ”Zulke tekeningen krijgt ook niet iedereen”.

7 opmerkingen:

H. Jeusson zei

Voor het eerst werden deze keer geen foto's genomen van ons en onze "traktaties".

ellen coumans zei

ZOWEL DE GASTEN ALS DE OMA ZELF HEBBEN EEN TE KORTE avond gehad..
mogen er nog vele volgen..gelukkig houden de minder klassieken de lol er nog in!

drtrppr zei

Heb ze ook niet alle 82 meegemaakt, maar iets meer dan jij, maar er is weinig veranderd in al die jaren.

gielkens@xs4all.nl zei

Hub, begrijp ik het goed dat jullie op de vloer hebben gezeten?
Ja jong, waar lees je dat nu weer?

Lieske zei

Die openingszin... geweldig.

Lieske zei

Leuk stukje!

ellen coumans zei

ik hoop toch niet dat jullie andere oma een beetje voor het lapje aan het houden zijn. wat wil je nog meer dan een kleine traktatie vergezeld van (door?) een heerlijk stukje taart en een vers gezet kopje thee aan de tafel in de deftige kamer!! als dat geen hoogtepunt is! ziek of niet, daar knap je van op!