donderdag, maart 24, 2011

Ine in actie

JUNIOREN NAAR AMSTERDAM
Ine Gielkens, in 1979 lid van het Nederlandse vrouwenteam dat zilver won op het WK, is al een paar jaar actief met het begeleiden van het Tsjechische juniorenteam. Ook Japan heeft zij onder haar hoede genomen. Zij belt zaterdagmiddag en vertelt opgelucht dat ook het tweede Japanse paar op Schiphol is geland en dat zij uitgebreid boodschappen gaat doen om voor de hele meute junioren (een stuk of twaalf) die avond te koken. Bij de Canadezen is lichte onrust omdat de vierde man volstrekt onbereikbaar is en het niet duidelijk of hij zijn vlucht heeft gemist. Het Noorse team wandelt gezellig rond op het Leidseplein waar voormalig wereldkampioen Enri Leufkens (bij de junioren in 1987 en de Bermuda Bowl in 1993) met dochter Lotte (nu lid van et Nederlandse aspirantenteam) aanschuift op het terras van ‘het hok’. De zon schijnt, het weerbericht oogt gunstig. De Oostenrijkers zijn van plan er een mooi toernooi van te maken en besluiten, vers aangekomen in het hotel, direct tot een oefenpartij.
Zo gaan de zaken aan de vooravond van het WHJI-2011. Van Frankrijk, Italiƫ, Zweden en Denemarken nog geen spoor maar dat de Polen komen is zeker; Nederlandse junior Jamilla Spangenberg kondigt opgewekt aan dat zij voor zondagavond een afspraak heeft met een Poolse junior.
Vandaag naar het Witte Huis voor ontvangst van sponsors, gasten en deelnemers, dan de opening en snel aan het kaarten inde Patton.

2 opmerkingen:

ellen coumans zei

zijn ze nu al aangekomen om in april te bridgen of..is ine nu incognito in nederland

J.W. zei

Toernooi loopt op volle toeren. Helaas staan de Tsjechen 18e en de Japannertjes 15e. Morgen de finale. Heeft Ine rust en kan ze zich helemaal aan koken wijden. Of John?