donderdag, juni 30, 2011

Pittige oma


Een hersenschudding hebben zonder te zijn gevallen. Mijn oma beweert dat het haar is overkomen maar vindt het wel raar dat iedereen daar niet zo over denkt. Ik ben niet op mijn achterhoofd gevallen; of ze is het vergeten of ze wil het niet vertellen. Maar zonder bewijs weet je het natuurlijk nooit zeker.

Wel of niet gevallen, ze had dus een kleine hersenschudding, last van haar evenwichtsorgaan en daarbij ook nog eens buikgriep! Gelukkig is mijn oma in de tachtig een taaie, dus ging het al snel wat beter. Zonder hulp kon ze het wel schudden, maar oma werd ondersteund door verpleegkundigen en familie.

Ik was er niet als eerste van de familie bij, slechts als de laatste tot nu toe. Toen oma ziek was had ik een basketbaltoernooi, ik was gevraagd als introducĂ©. Afgelopen weekend was ik er dan eindelijk zodat oma haar “junkske” weer eens kon zien. Wie knapt daar nou niet van op?

Eerst was ze heel stil en passief in haar zieke fase, zeg maar het antonieme gedrag van oma normaal, maar dit weekend kreeg ze alweer praatjes. Bijvoorbeeld over hoe haar broodje gesmeerd moest worden. En laat ook het volgende duidelijk zijn, hoe lief het junkske ook mag zijn, een foto met hem waarbij zij haar kapsel niet heeft zitten zoals hoort op een foto, is natuurlijk niet. Daarom werd mijn zus al snel bevolen om haar mobieltje op iemand anders te richten.

Ik moet opbiechten dat ik oma’s gouden regels heb overtreden. Maar wat moest ik anders? Ik ben maar een simpel schrijver waarvan wordt verwacht om een foto van het desbetreffende verhaal toe te voegen aan mijn werk.Dus was het tijd voor de sniekie fotograaf, de paparazzi in mij, want ik moest en zou een foto hebben voor mijn taak. Sorry oma, maar het is voor mijn werk. Hou dat in het achterhoofd.

4 opmerkingen:

H. Jeusson zei

speciaal voor Djoons extra veel woordspelingen.

ellen coumans zei

ja, zo krijg ik inderdaad ook een hersenschudding als ik dit soort dingen ook nog in mijn achterhoofd moet houden!maar inderdaad, misschien krijgen we djoons weer eens op d site, nu je speciaal alles voor djoons uit de kast hebt getrokken. maar goed dat oma 13 niet digitaal is..dus..misschien hoeft ze hier nooit een hoofdbreken van te maken..

J.W. zei

Ja, leuke woordspelingen, je jungske als sniekie paparazzi, hoe zou je dan ook zonder hersenschudding geen antoniem gedrag gaan vertonen?

Lieske zei

sniekie paparazzi... haha.

gelukkig zit oma's haar best goed. en we zien hier wel weer wie er braaf luistert en wie niet hè Hub!! :p