zondag, oktober 09, 2011

Lood(s)zwaar


Achttien kratten bier, sterke drank uit Duitsland waarbij je nichtje die darmpijn heeft, nog meegegaan is om drank uit te kiezen en een opa met veiligheidstips. Een betere basis voor een feest is er toch niet? Toch blijkt een feest geven in een loods met drie personen niet al te simpel.

Een voordeel van een vriend bij de scouting hebben, is dat je in een loods die voor hun boten wordt gebruikt, kunt gebruiken wanneer deze beschikbaar is gesteld door de scouting. Het koste ons niks, financieel gezien dan. Moeite koste het wel; er stonden 3 bootjes binnen, die feestvriendelijk gemaakt moesten worden en een kar vol met kano’s moest ontladen worden zodat de kano’s boven de “bar” opgeslagen lagen, en waarmee we dus ruimte creĆ«erden. Voor de rest was het veel versieren, afdekken en tafeltjes verplaatsen. En natuurlijk inkopen doen, drank sjouwen. Bezems waren er gelukkig al, want zowel van te voren als na moest er heel wat geveegd worden. Dit alles hebben “we” goed gedaan.

Eigenlijk heb ik het niet zo zwaar gehad, omdat ik tijdens het voorbereiden soms nog twee uur langer dan de anderen op school moest zitten. In ruil daarvoor had ik de barman en DJ geregeld. Ieder heeft zo zijn kwaliteiten.

Als kado, want het was ons verjaardagsfeest, vroegen wij om geld waarmee we het feest grotendeels konden afbetalen. Niet iedereen heeft zich hieraan gehouden, dus kregen we ook nog extra drank, waarvan ik helaas niks hebben kunnen zien, laat staan proeven, en voor mij was er ook nog het gloednieuwe voetbalspel FIFA 2012 besteld.

De totale opbrengst die in onze donatiedoos zat, kunnen we niet eens de helft van de kosten vergoeden. Toch was het feest geslaagd en zou ik het zo weer over doen.

4 opmerkingen:

H. Jeusson zei

Bedankt voor iedereens medewerking!

ellen coumans zei

dat is goed om te horen.er zitten twee dezlfde taalfoiten in en twee zinnen die niet helemaal goed lopen. ik als moeder ben niet alleen blij dat et een gelaahde dag voor jou was maar ook dat je dot eventueel ondanks de veiligheidstips van opa zo nog een keer zou kunnen doen.gefeliciteerd

doortrapper zei

Dus bijna een feest gegeven 'om niet' , zouden de jaarlijkse feesten van opa ook zo rendabel zijn?

J.W. zei

Ik zou er voor tekenen dat ik in een donatiedoos in elk geval de helft van de kosten zou vinden. Overigens, hoe kom je aan zo'n doos?

Maar zeker zo belagngrijk: het feest was geslaagd. Hulde dus voor de organisatoren, die, hoewel het naar meer smaakt(e), vooral geen feestbeesten moeten worden.
Hub, heb je ook nog onkosten, zoals de reis naar het buitenland, in rekening gebracht?

En tot slot:
kostte (2x)
erna
heb
Met
Heb je nog wat te doen.