woensdag, november 16, 2011

Bier kan risico op hart- en vaatziekten verlagen

Naast wijn is bier nu ook goed, alles met mate natuurlijk.

De onderzoekers vragen zich af of het gezondheidseffect te verklaren is door alleen de alcohol of ook door andere ingrediënten in beide dranken. In bier en wijn zitten bijvoorbeeld polyphenolen, die mogelijk goed zijn voor het hart.' 


Is het niet simpelweg de alcohol waarin vetten kunnen oplossen? Is dat dan niet makkelijk te testen door een onderzoek te doen met sterke drank?



5 opmerkingen:

doortrapper zei

Is natuurlijk een vraag voor de chemici onder de lezers.

J.W. zei

Hoeveel chemici zijn er wel niet onder de lezers?
Maar laat ik dan, als een ervan, bevestigen dat er in bier polyfenolen aanwezig zijn. En nu moet de voedingsdskundige maar aanvullen dat die goed zijn voor hart en vaten.
Overigens: hebben we dat al niet jarenlang met een kenneijk aangeboren, uiterst subtiel mechanisme min of meer aangevoeld?

ellen coumans zei

als voedingsdeskundige bevestig ik dat ze goed zijn, maar..de aangever van dit stuk meent dat het gewoon om de alcohol gaat

Jos Gielkens zei

Och, als je ALLES met mate drinkt word je toch nog laveloos (bier met mate, wijn met mate, whiskey met mate, rum met mate etc etc). En dan heb ik het nog niet over welke MATE(N) je gebruikt!!

ellen coumans zei

ach..zo op z's tijd eens lekker laveloos..zal ook vast wel ergens goed voor zijn. aldie maten, dat klinkt mij als alc...uh...muziek in de oren!