zaterdag, januari 21, 2012

Frisse start


Lief koud bevroren dagboek, zoals je al hebt gemerkt zijn we aangekomen in la Norma. De reis verliep soepel, zeker ten opzichte van vorig jaar. Terwijl ik op de achterbank lag te slapen telde de kilometers lekker op en waren we eerder dan verwacht op onze sneeuwbestemming. We kwamen aan in ons tijdelijke stekje, een stinkend klein hol waar geen plek waar voor een schrijversdagboek. Was dat wel zo, dan zou de geur in je regels trekken en de stank nog enige tijd van je kaft af meuren.
Het appartement was niet van een wintersportorganisatie, maar werd verhuurd door een organisatie. Het appartement was van particulieren. Dus die gebruiken dit appartement als eigen leefomgeving. Om je in zo’n appartement thuis te voelen, moet je wel een vieze persoonlijkheid hebben. No offense. Toch bedankt dat wij hierdoor de mogelijkheid hadden in la Norma te verblijven.

Het meegebrachte eten leverde de juiste energie die nodig was om op de dag van aankomst nog te gaan snowboarden. Met mijn nieuwe board en nieuwe instelling. Want wie er alleen aan denkt om niet te vallen komt niet snel de piste af. En dat is wat je wil bereiken met snowboarden, anders kun je beter de berg afrollen.

Aan het begin van de cabineliftjes hing een bord met de levensduur in de sneeuw van plastic, bananenschillen en kauwgoms. De boodschap moet duidelijk zijn, het is slecht voor het milieu om je afval op de piste te dumpen. De eerste keer in de cabinelift zat ik met mijn rug naar de helling toe waardoor ik misselijk werd, en de eerste vraag die in mij opkwam: hoelang zou kots erover doen om afgebroken te worden op de piste?
Ondanks organisch materiaal niet slecht is voor de natuur, zijn de groenige sneeuw en de geur die net als die van het appartement nog even zal blijven hangen, zeker geen bevordering voor het milieu.

Slapen was de trofee voor de hardwerkende snowboarder. Lieske inde haar prijs direct nadat ze van de piste afkwam. We verwachtten dat hierdoor haar slaapritme in de war zou brengen en daardoor ‘s nachts op zou staan, maar niets was minder waar. In haar slaapgrafiek zou een doorgetrokken streep te zien zijn door de avond en nacht heen. Dit betekende ook dat ze niet bij ons eerste avondmaal aanwezig kon zijn. In ruil daarvoor gunde wij Lieske de volgende ochtend een frisse start.

4 opmerkingen:

H. Jeusson zei

Als het goed is kunnen jullie nog twee wintersportanecs verwachten.

doortrapper zei

Geen reclame voor een hok wat te koop staat ...

J.W. zei

Hub,
Je stijl doet denken aan Jeroen Brouwers, wiens 'Hamerstukken' ik net zit te lezen. Niet de minste der literatoren.
Een prima verhaal dus en in elk geval reclame voor jou.
En natuurlijk kan ik het niet laten, maar 'gunden wij Lieske', etc.

ellen coumans zei

Jaja.een board overnemen van een kampioen, dat moet natuurlijk even getest worden op de piste voor het beginnende gezin. En de reuk van het stinkhol zit nu gelukkig in de gehuurde studieboeken.en lies..die moet haar boeken dan maar verkopen.gelukkig hebben beide studenten hun toetsen met goed gevolg afgelegd, qid (?) Studeren en wintersporten is een haalbare combo,mits...er continue slaaplijnen in grafieken getrokken kunnen worden.een ideaal trio gebeuren dus!