zaterdag, februari 18, 2012

Pakman



Ik hoor het steeds meer naarmate de schoolgelegenheden er geschikt voor zijn. Ze zien mij als geboren businessman als ik mijn pak aan heb. Bij het schooldebat, en nu ook weer bij het valentijnsgala. Dus misschien ligt mijn bestemming wel in de zakenwereld. Klinkt niet gek, maar aangezien de zakenwereld alle sectoren ommantelt heb ik mijn studiekeuzeworkshop toch nog nodig om mijn weg naar deze wereld te vinden.

Schijn bedriegt. Hoewel een zakenman er van buiten op de foto’s koelbloedig en zelfverzekerd uitziet, is hij vanbinnen druk bezig dit zo te laten lijken. En er gaat natuurlijk ook een voorbereiding aan af. Wordt het een zwart, of grijs pak? Wat voor kleur overhemd moet daaronder?

Daarnaast moet je ook op je manieren letten. Iemand in pak die zich als een debiel gedraagt wordt niet serieus genomen. Daarom zorg ik ervoor dat ik tijdens het drinken laat zien hoe men een wijnglas hanteert. Dat er geen wijn of iets dat er maar mee te maken heeft in het glas zat, weet niemand. In dit geval prefereerde ik een malibu-cola. Want hoe je het ook draait of keert, ook zakenlieden hebben hun eigen smaak.

3 opmerkingen:

J.W. zei

No sir, this isn't a businessman, sir, this is a big businessman, a big shot, sir.

ellen coumans zei

pakman, die eet alles en iedereen op, en..zoals je zegt..koelbloedig van buiten, maar ooooo zo lief van binnen, doet geen vlieg kwaad, laat staan opeten!! ik had je niet eens herkend op de foto, terwijl ik het zelf heb uitgezocht. samen met je zus en je vader. het pak is al bijna versleten, wordt tijd dat je een ander gaat aanschaffen als je de business in gaat..
maar..maak eerst je workshop maar af, de hele wereld ligt nog aan je voeten. maar goed dat oop je ook wat kennis over wijn drinken heeft aangeleerd. zo zie je maar weer, van je familie moet je het hebben. met dank aan de fotograaf!!

doortrapper zei

It's all about image!

http://www.shiftspeakertraining.com/blog/marketing/your-personal-brand-its-all-about-image/