zondag, mei 13, 2012

Examenhulp

Al die examenboeken zijn leuk en aardig, maar zonder pen of papier is het moeilijk werken. Gelukkig is de support van vrienden en familie(vooral familie) altijd daar wanneer je het nodig hebt. Zo heb ik bijvoorbeeld een kladblok van de DSM en inktpennen van mijn opa. Daarnaast heb ik ook nog lekkere taart gekregen van mijn oma, want ook bij het leren verbranden de calorietjes aanzienlijk. Uiteraard zijn er ook mijn ouders die mij van glucosebronnen voorzien. Dát is pas hulp.

Verder heeft de man van pen en papier mij in de vorige jaren op chemische gronden geholpen om mooie cijfers te halen. Overigens is deze man zich niet bewust van het feit dat er dingen bestaan zoals amfolyten, dat dus wel leerstof is voor het huidige 6vwo, maar niet bekend is onder de scheikundige veteranen.

Ik wil ook graag mijn zus bedanken, die (weliswaar onbewust) haar kamer beschikbaar stelt voor mij om te leren in de best denkbare omstandigheden. Ik mag ook zeker niet mijn saxofoonleraar vergeten, die mij muzikale afleiding geeft en mijn voetbalteam, die mij sportieve afleiding geven. Want uit onderzoek blijkt dat je beter leert als je tussen door ook beweegt en ontspant. Helaas is ons kampioenschap met voetbal al verpest, maar dit haalt wel alle spanning rond de wedstrijden weg, het gaat immers toch meer nergens om. Niet te vergeten is ook mijn hond iets waar ik dankbaar voor moet zijn, want ook bleek uit onderzoek dat het uitlaten van de hond de zenuwen bedwingt.

Als ik mijn examen haal, ben ik dus heel wat mensen dankbaar. Andersom geldt dit trouwens ook; mocht ik mijn examen niet halen, dan is het niet met dank aan, maar te verwijten aan de genoemde personen. Want examenhulpbomen vangen veel wind.
Cito wil nog niet meewerken aan het idee om als dank de genoemde sponsoren op het diploma erbij te zetten. Wat mij juist een gat in de markt lijkt.


3 opmerkingen:

doortrapper zei

een dankwoord voordat de prijs binnen is, dan ben je wel erg zeker van je zaak!

ellen coumans zei

ja, ik heb begrepen dat de omstandigheden o ideaal mogelijk moeten zijn, dus dat het daar in ieder geval niet aan kan liggen.zo kopen wij onze verantwoordelijkheden gewoon af! nou hub, nu maar afwachten..ook oma zal een kaars branden voor de examen kandidaten, dus..ook dat zit wel snor!

J.W. zei

Het voetbalteam, die? En de hond is iets?
Overigens wil ik best wat wind voor je vangen, mits dat dan inderdaad op je diploma komt te staan. En verder: wanneer moeten we een avondje vrij maken om dat diploma met namen te komen controleren?
Succes in elk geval vanaf morgen, begrijp ik.