maandag, juni 25, 2012

Das Naeschen vom Lachs

Want dat was het, echt! Het neusje van de zalm dus. Nou heeft een zalm volgens John geen neus maar ALS, dan hebben we het vanmiddag gevonden: www.raupennest.de
Een Welnesscentrum dachten wij, dus wij haalden onze eigen neusjes eigenlijk al op; voor de kakkerds onder ons!
Nou moet je even de betekenis negeren: het rupsennest. Daar zit een lang verhaal achter dat minder interessant is (Raupen bleek ook een familienaam). De verklaring dat je als rups binnen komt en als vlinder, na de behandelingen, de tent verlaat... dat sprak me meer aan. Affijn, er was open huis en kijken kan geen kwaad toch? Gewoon om eventueel aan te bevelen aan onze gasten als we die een dagje zat zijn :)
Een supermodern rehacentrum (rehabilitatie dus), veel behandelingen worden daar uitsluitend op advies van artsen uitgevoerd. Een gigapakket, zowel de normale als de Chinese geneeskunde. Inclusief de blubbehandelingen, zeg maar pelose danwel warme moddermassage. De aanpak lijkt zeer professioneel: onderzoek bij binnenkomst, individueel behandelplan (Chinese versie minimaal 11 dagen) en zeer luxe kamers en eetzalen (meestal gebaseerd op buffet, uiteraard veel veel heel veel sla). De Chinees loopt storm, die blijkt al jaren een groot succes. Er waren bezoekers onder de rondgeleiden die dat bevestigden. En nee, zeker niet allemaal alleen accupunctuur, veel gebaseerd op kruidenbehandelingen (zowel intern als extern). Ambulant kon ook, kortom bij ons logeren en de behandelingen daar laten uitvoeren. Maar voor de prijs hoef je het niet te laten! Die Chinees kost weliswaar 122 euro per dag (hele dag behandelingen gedurende minimaal 11 dagen) maar dat is inclusief luxe kamer en volpension, eveneens alle nonalcoholdranken gratis. Je kunt ook losse behandelingen bestellen, we kregen alle prijslijsten mee. Wel tijdig boeken, dat werd steeds benadrukt, hoewel er 355 bedden zijn is de tent meestal volgeboekt. We begrijpen nu waarom, het ziet er echt professioneel uit en de prijzen zijn hier heel wat aardiger dan thuis. Een verzorgingsdagje incl massage, sauna en maaltijd? 49 euro.
8 verschillende zwembaden, varierende temperaturen maar ook verschillende waterweerstanden (hoogste zelfs 1,5m/s, zag er wervelend uit) vanwege sportoefeningen (topsport). Jawel, gratis entree als je daar behandelingen volgt, evenals de sauna.Ook een klein buitenbad met mooie rotspartijen en een watervalletje, alle uitvoeringen zijn mooi en luxe. Het complex ligt aan een meer zodat er ook gewoon families logeren. Ook een gewone logeerpartij is zeer betaalbaar: 50 euro pppd incl volpension en gratis gebruik van zwembaden. Maar OK, dat laatste is niet relevant, onze saladebuffetten en stapelbedden zijn uiteraard nog gastvrijer. Kortom: zou je deze kant uitkomen en iets zien in de andere (ambulante dan) behandelingen (Chinees? El?) laat ons dan tijdig boeken. Wij gaan in ieder geval gewoon naar dat zwembad (alle 8 :)) en met name de 2 warme golfslagbaden lijken een leuke afwisseling voor de gewone baantjes zwemmen.
Wat een ontdekking, echt het neusje van de zalm maar dan wel een heel betaalbaar neusje.
Ine
PS: Of John ingeburgerd is, jawel hoor! kijk maar hieronder (tor = doelpunt)! Dat stomme kartonnetje moet je bij elk doelpunt omhoog houden onder luid gejoel! Gelukkig is het huis groot en kan ik eenvoudig geluidsarm vluchten...


3 opmerkingen:

J.W. zei

Zeker door John ontdekt en doet hij nu de PR? Waarschijnlijk net iets voor ein Tor?
Want dat 'das Tor' een doelpunt is en 'der Tor' een dwaas, zal John toch ook wel weten?
Ik zou dat bord dus niet te gretig omhoog houden, voor het geval "wir uns Gedanken dabei machen'.

ellen coumans zei

mmmm..45x11...toch iets om een (paar) nachtjes over ge slapen...of was het zelfs 122x11,help..ik krijg er nu al uitslag van :)

Jos Gielkens zei

Ik ga voor optie 2: Der Tor....